Detall de la web de Russia Today
Detall de la web de Russia Today

Imatges emotives i un Puigdemont "de traïdor a heroi en un dia", als mitjans internacionals

Destaquen la declaració d'independència, però també la reacció de Rajoy

RedaccióActualitzat

Els mitjans britànics han estat dels primers a donar la notícia de la declaració d'independència de Catalunya. La cadena BBC titulava "Catalunya declara la independència d'Espanya".

El diari "Financial Times" per la seva banda titula "El Parlament de Catalunya vota per la independència" i en el subtítol comenta que "La tensió puja mentre Madrid es prepara per prendre el control directe de la regió".

Un titular gairebé idèntic, l'ha triat el diari "The Independent".

La cadena CNN en espanyol, per la seva banda, dona la notícia, però també es fa ressò del tuit de Rajoy en què demana calma als espanyols.

I Russia Today també esmenta la reacció de Rajoy i situa a la seva web una imatge de gent congregada fora del Parlament.

La cadena Al-Jazeera titula també de manera purament informativa la notícia de la declaració, però en el text assenyala que la votació ha estat secreta perquè "el fiscal general de l'estat ha promès acusar de rebel·lió tothom que votés en favor de la independència".

La ràdio privada francesa Europe1 informa en directe: "Catalunya declara la independència, escenes d'alegria a Barcelona". Però també alerta sobre l'afirmació de Rajoy que "l'estat de dret es restablirà a Catalunya".

L'anglès Daily Express ofereix imatges en directe i el seu tuit l'il·lustra la foto d'una dona gran emocionada.

L'escocès "The National" va més lluny i explica les raons per les quals creu que Escòcia ha de reconèixer la República Catalana.

El periodista i escriptor britànic Owen Jones, reconegut socialista, ha manifestat que el que ha passat a Catalunya prové de l'ultratjós atac a la democràcia del govern espanyol.

"En un dia ha passat de traïdor a heroi", titula el diari argentí Clarín, que traça un perfil sobre Carles Puigdemont.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut