Barcelona

Els mitjans internacionals es fan ressò de la convocatòria de la consulta

Els mitjans internacional s'han fet ressò de la convocatòria de la consulta del 9-N en directe als informatius de televisió i en especials a internet

Felip GordilloActualitzat

De la Generalitat al món, i en directe. Els mitjans internacional no han perdut detall del que ha passat aquest dissabte al matí al Palau de la Generalitat. Per televisió, ràdio i internet, s'ha pogut seguir la convocatòria de la consulta el 9 de novembre.

Agències de notícies com Reuters i APTN han donat el senyal de televisió de l'acte institucional i el discurs d'Artur Mas en directe a tot el món. Televisions com Euronews, el canal informatiu de la RAI, ho han seguit en directe. Altres, com la BBC, la CNN, Russia Today i France24h ho han recollit al llarg de tot el matí en els butlletins informatius.

En les edicions digitals ja es poden trobar cròniques i anàlisis del que per a molts és un "desafiament" català a Madrid. Els mitjans també recullen la negativa del govern espanyol a permetre la consulta.

La BBC ho posa de segon tema de portada, parla de "referèndum" tot i que acalareix que a Catalunya en diem "consultation" i recorda l'aprovació de la llei de consultes per una àmplia majoria.

També des del Regne Unit, "The Guardian", un mitjà que ha seguit de molt a prop el procés, afirma que el moviment independentista ha guanyat força en els últims anys de crisi econòmica.

A Bèlgica, ho recull el diari de referència francòfon, "Le Soir".

A Itàlia, "La Stampa" és contundent a l'hora de parlar de "desafiament" i recull un mapa dels moviments independentistes a Europa.

Des dels Estats Units, la CNN afirma que hi ha una majoria de catalans a favor de la consulta, però diu que el "sí" no té la victòria assegurada. Com molts altres mitjans, desataca la importància de Catalunya en l'economia espanyola.

El "The New York Times" se'n fa menys ressò, reprodueix el teletip que ha enviat Associated Press.

Sorprèn la cobertura detallada de la cadena russa "Russia Today", amb vídeos i un recull especial d'altres informacions que han fet sobre el procés català, com el de la manifestació de la Diada.

El mitjà de referència del món àrab, "Al Jazeera", també col·loca la firma del decret a la portada i destaca la frase del president Mas: "Com totes les nacions del món, Catalunya té dret a decidir el seu futur polític"

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut