Reunió de Puigdemont i Millo al Palau de la Generalitat
Barcelona

Els missatges que Millo ha enviat a Puigdemont al mòbil: "Modèstia, seny i tranquil·litat"

El delegat del govern espanyol replica a Puigdemont que els catalans no l'han votat mai com a candidat a la presidència de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha enviat un missatge de mòbil al president Puigdemont en què li recomana "seny" i "tranquil·litat" després de l'entrevista d'aquest dimarts a "El matí de Catalunya Ràdio". Segons Millo, mai l'havia vist tan "exaltat" i "crispat" com avui.

Durant l'entrevista, Puigdemont ha carregat directament contra Millo per la roda de premsa de divendres passat, en què va anunciar les mesures preses al Consell de Ministres sobre Catalunya, arran de l'aplicació de l'article 155. Des de Brussel·les, Puigdemont li ha dit:

"Qui s'ha cregut que és aquest senyor? Amb quin dret s'atreveix a parlar en representació de les institucions catalanes? No té cap legitimitat ni autoritat per fer-ho."

Davant d'aquestes afirmacions, Millo li ha escrit un missatge, al qual ha tingut accés l'agència EFE, que falta a la veritat:

"No t'havia vist tan exaltat i crispat. Inventes coses que no són certes i fas afirmacions que res tenen a veure amb la veritat. Aquesta situació requereix serenitat i tu aportes el contrari amb aquestes declaracions."

"Per cert, em preguntes "qui m'he cregut que soc per parlar en nom de les institucions catalanes". Dius que ni a mi ni al meu partit no ens vota ningú?... Dius que parlo en nom d'un cop d'estat, quan ets tu qui ha trencat amb l'Estatut i la Constitució? Tu em coneixes i saps qui sóc. Jo no parlo en nom de les institucions catalanes, ho faig en nom del govern d'Espanya, perquè en soc el delegat a Catalunya."

"Al meu partit el van votar més catalans i catalanes que als teus socis de la CUP, que parlen en nom de la Generalitat i que et marquen a tu el camí. Jo vaig ser el cap de llista per Girona i tu no ho has estat. Els catalans i catalanes no t'han votat mai a tu com a candidat a president de la Generalitat."

"Tindràs la teva oportunitat el dia 21D, i llavors podràs dir que t'ha votat algú."


En el llarg missatge telefònic, Millo recomana a Puigdemont "una mica de modèstia, calma i tranquil·litat". I conclou: "Si encara aprecies Catalunya, et demano que posis seny, això és el que ens permetrà recuperar la normalitat i l'estabilitat a tots els catalans."

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaArticle 155
Anar al contingut