Les notes de veu per WhatsApp, que poden ser feixugues, es podran passar més ràpid (Reuters/Thomas White)

Els missatges d'àudio de WhatsApp ja es poden escoltar ràpid

La novetat de l'aplicació de missatgeria s'ha començat a aplicar de forma gradual als usuaris

RedaccióActualitzat

Els àudios de WhatsApp poden ser molt pràctics, però també farragosos. Ara, però, una nova funcionalitat de l'aplicació de missatgeria pot ajudar a fer-los una mica menys pesats. L'última actualització de l'app, que anirà arribant progressivament a tots els usuaris, permet passar-los més de pressa.

Per poder activar la funció, quan es rebi un missatge d'àudio s'ha de clicar a la icona de l'usuari que ens l'ha enviat, dins del missatge en si. Llavors apareix al final de la gravació el símbol 1x, que significa que el missatge s'està reproduint a la velocitat normal, tal com fins ara.

Si es torna a clicar sobre el símbol 1x, aquest canvia a 1,5x, cosa que vol dir que la gravació s'accelera i es reprodueix un 50% més ràpid.

 

Tornant a clicar al mateix lloc, el símbol passa a 2x, que significa que l'àudio de la nota de veu va el doble de ràpid. Això també vol dir que pot ser més difícil d'entendre en cas que la persona que l'ha gravat s'expressi ja de forma ràpida, però també que ens costarà la meitat de temps sentir el missatge sencer.

WhatsApp recordarà l'última velocitat posada i, per tant, tots els àudios es reproduiran a aquell ritme per defecte, fins que l'usuari ho torni a canviar.

 

Com transcriure àudios de WhatsApp

De vegades, escoltar la nota de veu no és una opció, perquè no podem o no ens va bé, encara que sigui a velocitat ràpida. En aquest cas, hi ha l'opció de passar els àudios al format de text.

Segons el web especialitzat Xataka, algunes de les millors aplicacions per fer-ho des dels mòbils Android són són Textr -Voice Message to Text, que reconeix el català i una setantena d'idiomes més, o Transcriber per WhatsApp.

Cal descarregar-se l'aplicació, seleccionar la nota de veu en qüestió i esperar que el programa faci la transcripció.

Per als usuaris d'iPhone, les apps recomanades són Transcrypto audio transcriber i Audio to text for WhatsApp.

Xataka remarca que el xifrat d'extrem a extrem que ofereix WhatsApp pot quedar en suspens amb alguns d'aquests sistemes.

 

 

ARXIVAT A:
TecnologiaWhatsAppXarxes socials
Anar al contingut