Barcelona

"Els miserables" arriba a la cartellera dels cinemes amb una versió fidel al musical

Aquest Nadal s'ha estrenat a tot l'estat, als Estats Units i al Canadà la versió cinematogràfica del musical més vist de la història. Hugh Jackman, Russell Crowe i Anne Hathaway encapçalen el repartiment d'aquesta pel·lícula.

RedaccióActualitzat
"Els miserables" ja es pot veure als cinemes de tot l'estat, els Estats Units i el Canadà, però el primer país on es va estrenar comercialment, la setmana passada, va ser el Japó, quan l'equip de la pel·lícula, que ha dirigit l'anglès Tom Hooper, triomfador fa dos anys amb "El discurs del rei", la va presentar a Tòquio.

Després de guanyar quatre Oscars, precisament amb "El discurs del rei", el director Tom Hooper va voler continuar demostrant el seu classicisme i el gust teatral. "Els miserables" era un repte perfecte per a ell, i la resposta del públic li està donant la raó. S'han fet diverses adaptacions de la novel·la homònima de Victor Hugo, ambientada a la França del segle XIX. La de Hooper és una versió fidel al musical, que es vol allunyar de les concessions comercials. De fet, qui opti per aquests miserables es trobarà una posada en escena cuidadíssima i intimista, uns esplèndids Hugh Jackman i Anne Hathaway, i una emotiva història de somnis trencats, sacrifici i lluita pels ideals.

L'actor australià Hugh Jackman, aquí gairebé irreconeixible, fa de Jean Valjean, i l'actor neozelandès Russell Crowe, d'inspector Javert. Són part del repartiment de la versió cinematogràfica del musical més vist de tots els temps, "Els miserables", amb 60 milions d'espectadors a tot el món.

El repartiment es completa amb noms com el de la nord-americana Anne Hathaway en el paper de Fantine, noms que han de fer que el musical basat en l'obra de Victor Hugo es transformi en un espectacle encara més global.

La nominació de Hugh Jackman al Globus d'Or com a millor actor de musical o comèdia és una de les quatre que ha rebut "Los miserables"; les altres són la de millor actriu de repartiment per a Anne Hathaway, millor cançó original i millor pel·lícula de comèdia o musical.

De la seva sort en la pròxima temporada de premis depèn en part que "Los miserables" es converteixi, també, en un fenomen cinematogràfic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut