Barcelona

Els MIR del Vall d'Hebron mantenen la vaga i reclamen a la direcció negociar les seves condicions laborals

L'assemblea de metges interns residents (MIR) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha decidit mantenir, almenys fins aquest dimecres, la vaga indefinida. Tot i que havien arribat a un principi d'acord amb la direcció de l'hospital sobre el nombre màxim d'hores de guàrdia, abans de desconvocar la protesta volen pactar-hi millores en les condicions laborals i formatives.

RedaccióActualitzat

Els 400 metges interns residents (MIR) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han decidit en assemblea mantenir, almenys fins dimecres, la vaga indefinida iniciada aquest dimarts pel conflicte sobre les hores de guàrdia. Representants dels MIR i de la direcció de l'hospital havien arribat a un principi d'acord per tornar a la situació del juny del 2013 sobre el nombre màxim d'hores de guàrdia. Tot i això, s'ha optat per mantenir la protesta.

Els participants a l'assemblea consideren que abans de desconvocar les mobilitzacions s'han de pactar les condicions laborals i formatives dels MIR en nou serveis mèdics, que haurien patit retallades abans de juny del 2013. Són les especialitats de traumatologia, ginecologia, nefrologia, cirurgia plàstica --que inclou la Unitat de Cremats--, rehabilitació, radiologia, urologia, cirurgia cardíaca i hematologia. També reclamen que la formació es faci en l'horari de matí i que a la tarda es concentrin les tasques d'assistència mèdica.

L'Institut Català de la Salut (ICS) va intentar dilluns evitar l'inici de la vaga suspenent l'aplicació de la normativa europea que limitava les guàrdies dels MIR a 850 hores anuals. Instava també els hospitals a definir els plans de guàrdies "a través dels processos de diàleg que ja tenen establerts". Malgrat això, la vaga s'ha mantingut perquè els metges no es donen per assabentats. Volen que l'ICS els comuniqui la decisió oficialment.

Els convocats asseguren que la protesta té un seguiment d'un 87,5% entre els metges de família, i d'un 80% entre els metges residents. De la seva banda, la direcció del Vall d'Hebron ha informat que la vaga l'han secundat un 65,37 % dels residents i ha afegit que el funcionament del centre mèdic és "normal".

Les mobilitzacions han començat al matí. Un centenar de metges s'han concentrat a les portes de l'hospital amb pancartes i xiulets mentre informaven els usuaris dels motius de la vaga. Els metges residents representen entre el 25% i el 30% del personal facultatiu de l'Hospital Vall d'Hebron. A la protesta dels metges s'hi han afegit alguns usuaris que, amb el megàfon a la mà, reclamaven una sanitat pública i de qualitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut