Entrada a urgències de l'hospital Vall d'Hebron.
Entrada a urgències de l'hospital Vall d'Hebron.
Barcelona

Els MIR de la Vall d'Hebron convoquen una vaga indefinida a partir del 18 de febrer

Els metges interns residents (MIR) de l'hospital Vall d'Hebron convoquen vaga indefinida a partir del dimarts 18 de febrer. Protesten per les retallades que limiten les hores de guàrdia i, en conseqüència, la qualitat del servei d'urgències. La convocatòria de vaga afecta els 400 MIR que treballen actualment en aquest hospital.

RedaccióActualitzat


Els metges interns residents (MIR) de l'hospital Vall d'Hebron convoquen vaga indefinida a partir del dimarts 18 de febrer. Protesten per les retallades que limiten les hores de guàrdia i, en conseqüència, la qualitat del servei d'urgències, unes retallades que, segons Jaume Mestre, membre del comitè de vaga, "fan insostenible el model actual per garantir una atenció de qualitat als pacients".


Jaume Mestre ha afirmat que "els MIR manifesten el seu total rebuig a la implantació d'una nova directiva que limita les hores de guàrdia, sota el pretext d'aconseguir una nova forma d'estalvi, cosa que implica una reducció del personal i un empitjorament de la qualitat en l'atenció dels malalts que són atesos a urgències". Segons Mestre, aquesta mesura es vol imposar a tots els hospitals.

La convocatòria de vaga afecta els 400 metges MIR que treballen actualment en aquest hospital.

La direcció de l'hospital ha anunciat que garantirà l'atenció urgent, la programada (quirúrgica i mèdica) i de consultes externes a tots els pacients. No han decretat serveis mínims, tal com marca la legislació vigent, i la feina dels residents serà assumida per facultatius del centre. En un comunicat, la gerència del centre afirma que la limitació d'hores de guàrdia anuals dels residents -motiu de la vaga - "ve determinada per una directiva de la Unió Europea, encaminada a garantir la salut laboral dels professionals, que estableix que no es poden superar les 48 hores setmanals de jornada laboral".

 

Anar al contingut