Moment del recapte
Barcelona

Els Minyons Escoltes recapten més de 15.000 quilos de menjar en una acció per lluitar contra la pobresa

Els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) han recollit aquest dissabte 15 tones d'aliments dins del marc del projecte "Desmarca't: som servei, fem recapte" amb l'objectiu de recollir menjar per a la Fundació Banc dels Aliments.

RedaccióActualitzat
A l'acció hi van participar 30 agrupaments escoltes de la comarca del Barcelonès, 1.300 infants i joves d'entre 5 i 18 anys, i més de 500 caps i responsables educatius.

A més, la iniciativa tenia altres objectius, com sensibilitzar els participants sobre la situació de la pobresa que viu molta gent, fomentar la solidaritat, reflexionar sobre el consumisme actual i generar un treball d'incidència en l'entorn de la transformació social. També s'ha potenciat el treball en xarxa amb altres entitats de l'entorn.

La jornada es va dividir en dues parts. Al matí, cada cau va recollir menjar a la porta dels supermercats, mercats i botigues i el van dur a l'espai assignat prèviament.

A la tarda, tots els agrupaments es van desplaçar a l'Arc de Triomf, on hi havia un espai de carpes, jocs, tallers i activitats i un escenari on es va fer la suma total d'aliments recollits.

En total es van aconseguir 15.031 quilos de menjar, fet que significa que cada cau va recollir una mitjana d'uns 600 quilos d'aliments.

En aquest espai també hi va haver animació infantil d'Oriol Casals, els jocs de paraules de Màrius Serra i el concert dels Catarres. A més, s'hi va instal·lar un estand per recaptar més aliments i per informar sobre l'acció als vianants.


Anar al contingut