Santiago de Xile

Els miners xilens es comuniquen amb els familiars per videoconferència quan es compleix un mes de l'accident

El 5 d'agost un esfondrament a la mina San José, a la ciutat de Copiapó, al nord de Xile, va deixar 33 miners atrapats a 700 metres sota terra. Aquest diumenge es compleix un mes d'aquest accident i, coincidint amb aquesta data, els operaris han pogut parlar, a través de videoconferència, amb els familiars. De moment, els operaris es troben en bon estat de salut, a l'espera que les màquines que treballen a la zona aconsegueixin rescatar-los.

Actualitzat
Entre somriures i plors d'emoció, els familiars dels 33 miners atrapats fa un mes a la mina San José, al nord de Xile, han parlat, per primera vegada des de l'accident, amb els operaris a través de videoconferència. Una conversa que ha servit per comprovar que, malgrat la complicada situació en què es troben, els miners estan bé de salut i continuen confiant que aviat seran rescatats.

A més, aquest cap de setmana els miners han rebut una visita molt especial. Quatre dels supervivents uruguaians d'un accident d'avió als Andes, l'any 1972, que van restar durant 72 dies perduts a la muntanya, i que es van convertir en els protagonistes de la coneguda "Viven", han viatjat fins a Xile per animar els miners a tenir "fe i esperança". En les últimes hores, a més, un grup d'experts de la NASA s'ha desplaçat fins a San José per ajudar-los a millorar les seves condicions dins la mina i aconseguir que recuperin les rutines de son creant tres espais diferents per aconseguir simular el dia i la nit.

Mentrestant, les màquines no s'aturen i les feines per aconseguir rescatar-los continuen. Aquesta setmana s'hi ha posat en marxa una nova tuneladora, batejada amb el nom de La Milagrosa i que, de moment, ja ha aconseguit perforar uns 50 metres. Si les previsions es compleixen, s'espera que pels volts de Nadal s'aconsegueixi rescatar-los.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut