Militants d'EUia votant
Militants d'EUia votant
Barcelona

Els militants d'EUiA aposten per un acord amb Podem, ICV i BComú el 20-D, però exigeixen millor representació

Compromís opta finalment per confluir amb Podem, en una gran coalició d'esquerres al País Valencià

RedaccióActualitzat

Divendres s'acaba el termini per presentar candidatures per a les eleccions generals del 20 de desembre i alguns encara estan negociant possibles coalicions electorals. La militància d'Esquerra Unida i Alternativa ha optat per una llista de confluència d'esquerres, però refusa els llocs a la llista que els corresponen com a fruit de la negociació amb ICV, Podem i Barcelona en Comú. D'aquesta manera, la formació no accepta el paper testimonial que se li assigna a la possible coalició i demana més reconeixement a les llistes electorals.

Ara hauran de continuar negociant a contrarellotge, perquè aquest divendres, a les dotze de la nit, s'acaba el termini per registrar davant de la Junta Electoral Central les coalicions que es presenten a les eleccions del 20 de desembre. Si no hi ha acord dins el termini, EUiA hauria de presentar-se a les eleccions en solitari, amb les seves sigles i les d'Esquerra Unida.

Compromís anirà amb Podem a les generals

Pel que fa al País Valencià, l'executiva de Compromís ha donat  llum verda a presentar-se a les eleccions espanyoles en una plataforma amb Podem i ofereix a Esquerra Unida del País Valencià un lloc de sortida per la circumscripció de València. El pacte, negociat amb Podem, està pendent de l'acceptació definitiva d'Esquerra Unida i d'Esquerra Republicana del País Valencià.

Amb aquest acord es tanca l'última pugna entre el Bloc Nacionalista, soci majoritari de Compromís, i Iniciativa, el partit que lidera Mònica Oltra.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut