Els 356 migrants de l'Ocean Viking desembarcaran a Malta i sis països se'n faran càrrec

Cap dels migrants es quedarà a Malta: aniran a Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania

Actualitzat

Els 356 migrants rescatats per l'Ocean Viking, que fa 14 dies que esperen un port segur, podran desembarcar finalment a Malta. Sis països es faran càrrec dels migrants, com han confirmat el govern maltès, el comissari europeu de Migració i el ministre de l'Interior de França.

Metges sense Fronteres i SOS Méditerranée, les dues ONGs que coordinen les operacions de rescat de l'Ocean Viking, aplaudeixen que els permetin desembarcar a Malta, però lamenten que hagin calgut dues setmandes de patiment a bord de les 356 persones rescatades.

Reclamen un mecanisme europeu estable d'acollida de les persones que ells salven al mar, no acords puntuals que porten els migrants a situacions límit.

 

El primer ministre de Malta, Joseph Muscat, s'ha afanyat a aclarir que permet el desembarcament de l'Ocean Viking, però que Malta no acollirà cap dels rescatats.

"Després de discussions amb la Comissió Europea i diversos estats membres, principalment França i Alemanya, Malta ha accedit a formar part de la solució de l'Ocean Viking, que té 356 persones a bord."

 

Segons el primer ministre maltès, "Tots els migrants seran traslladats a altres estats membres". "Cap d'ells no es quedarà a Malta", ha recalcat.

 

Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania es faran càrrec dels migrants que van a bord del vaixell humanitari, llogat per Metges sense Fronteres i SOS Méditerranée.

Aquest dijous, havien enviat un doble missatge d'alerta: només els quedava menjar per a cinc dies i l'estat psicològic de molts dels migrants començava a ser preocupant.

 

La notícia arriba tres dies després que Itàlia autoritzés el desembarcament dels migrants de l'Open Arms a Lampedusa.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut