Barcelona

Els metges temen que no es puguin cobrir les substitucions aquest estiu

El sindicat Metges de Catalunya afirma que el Departament de Salut no podrà cobrir les substitucions de facultatius dels ambulatoris aquest estiu perquè no té prou recursos. L'Institut Català de la Salut, en canvi, assegura que s'hi destinarà un pressupost superior al de l'any passat i que es reforçaran els serveis, sobretot a les comarques costaneres.

Actualitzat
El sindicat Metges de Catalunya dubta que el Departament de Salut pugui cobrir les substitucions dels metges dels centres d'atenció primària durant els mesos d'estiu. El sindicat afirma que l'Institut Català de la Salut no té prou liquiditat per pagar aquestes contractacions i alerta d'un possible desbordament de les consultes per falta de professionals.

Segons Metges de Catalunya, la crisi ha forçat el departament a oferir contractes de 25 hores setmanals en lloc de 36 i això pot provocar el desbordament de les consultes.

Però en canvi, l'ICS assegura que el pressupost de l'any passat s'ha incrementat en un 4,5% i que es reforçarà l'assistència, sobretot a les comarques costaneres.

Afegeix també que la demanda d'atenció als ambulatoris a l'estiu s'ha mantingut estable els últims anys, de manera que aquest any també quedarà totalment garantida.

Anar al contingut