El Salvador

Els metges practiquen una cesària a la jove salvadorenca Beatriz per interrompre l'embaràs

El govern del Salvador ha confirmat que els metges han practicat una cesària a Beatriz, la jove de 22 anys embarassada d'un fetus sense cervell, i que el nadó ha mort poc després d'haver nascut. La jove, que té una malaltia renal i lupus, havia demanat l'avortament de manera reiterada. Aquest cas havia aixecat una gran polèmica, especialment a l'Amèrica Llatina.

RedaccióActualitzat
Al Salvador, els metges han fet aquest dilluns una cesària a la dona a qui s'ha batejat com a Beatriz, que tenia un embaràs amb risc de mort i duia un fetus al qual li faltava una part del cervell. La jove, de 22 anys, té una malaltia renal i també lupus, una patologia que desgasta el sistema immunològic i que empitjorava cada dia amb l'embaràs. El nadó ha nascut sense cervell i amb anomalies molt greus. Finalment, ha mort al cap de cinc hores.

La ministra de Salut del Salvador, María Isabel Rodríguez, ha confirmat que l'equip mèdic li havia practicat la cesària perquè hi havia risc que la jove tingués un trencament de l'úter. La noia és a la unitat de vigilància intensiva de l'Hospital de la Maternitat i s'està recuperant, segons els metges.

El cas havia aixecat una gran polèmica a tota l'Amèrica Llatina. L'avortament està penalitzat per la legislació salvadorenca en totes les modalitats possibles, des del 1998. El Tribunal Suprem va denegar fa uns dies la petició que Beatriz va fer l'11 d'abril per interrompre el seu embaràs, a causa de les diferents malalties que té i perquè el fetus no tenia cervell. El govern del país s'ha vist obligat a rectificar, després que el Tribunal Interamericà de Drets Humans dictaminés que l'estat salvadorenc havia de protegir la salut de la noia i que li havien de practicar un avortament terapèutic. Aquest dilluns, finalment, els metges han practicat una cesària a Beatriz per interrompre-li l'embaràs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut