Barcelona

Els metges de 38 CAP de Barcelona faran vaga el 12 de febrer

El Sindicat de Metges de Catalunya ha convocat pel pròxim 12 de febrer una vaga per fer sentir les seves reivindicacions. Exigeixen al Departament de Salut una reducció del nombre de pacients que han d'atendre. Actualment són uns 40 al dia. Els metges però, creuen que per garantir una bona assistència la xifra hauria de ser de 25 per cada facultatiu. Uns 800 professionals de 38 Centres d'Atenció Primària (CAP) de Barcelona estan cridats a mobilitzar-se.

Actualitzat
L'aturada serà el pròxim dimarts 12 de febrer de 8 del matí a 8 del vespre. La mobilització vol aconseguir que la Conselleria de Salut limiti el nombre de malalts a 1.500 en el cas dels metges de família i a 1.000 en el cas dels pediatres. A més, reclamen un màxim de 25 visites al dia davant les 40 actuals.

La portaveu del Sindicat de Metges de Catalunya, Montse Llop, ha dit taxativament que "els metges i els pediatres ens plantem per dir prou a la massificació de les consultes. Prou de treballar amb una pressió assitencial impròpia d'un sistema que pretén oferir una atenció de qualitat". Aquesta aturada pot ser el preludi d'una mobilització més important i que s'extengui a nivell de tot Catalunya.
Anar al contingut