Dues treballadores del centre d'atenció primària de Figueres atenen una pacient (Europa Press / Glòria Sánchez)
Dues treballadores del centre d'atenció primària de Figueres atenen una pacient (Europa Press / Glòria Sánchez)

Salut es compromet a revisar que tots els metges que accepten més pacients cobrin el plus

El Departament de Salut i el sindicat Metges de Catalunya ho han acordat en la segona reunió de la taula bilateral

Redacció / AgènciesActualitzat

El Departament de Salut es compromet a revisar que tots els metges que accepten tenir més pacients cobrin el plus que els correspon.

És un acord a què han arribat el Departament de Salut i el sindicat Metges de Catalunya en la segona reunió de la taula bilateral creada per posar fi a la vaga de facultatius del mes de gener passat.

En la primera reunió bilateral, es va pactar un increment del preu de l'hora de guàrdia dels metges residents del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública (SISCAT).

En la segona, s'ha acordat revisar que tots professionals que voluntàriament acceptin un increment del seu contingent de pacients, que actualment és de 1.500 de mitjana per cada facultatiu, cobraran un complement d'entre 5.700 i 19.000 euros bruts anuals, tal com es va establir el 2018.

Així, segons el pacte que es va assolir aquell any, els facultatius que acceptin un 10% més de pacients rebran un complement de 5.700 euros bruts anuals. La quantitat pot pujar fins als 19.000 euros si l'increment arriba a un 33% de pacients més.

Metges de Catalunya, que es queixa que en alguns casos no s'està aplicant correctament aquest acord, reconeix que la solució "no és la idònia" ni és "sostenible a llarg termini" perquè comporta més càrrega de treball per als facultatius. Però assegura que "garanteix un reconeixement retributiu per al personal facultatiu dels centres d'atenció primària" mentre no es duen a terme "mesures estructurals que permetin atraure i retenir professionals".

Una sanitària al CAP Can Bou de Castelldefels
Una sanitària al CAP Can Bou de Castelldefels (ACN / Laura Fíguls)

Cinc trams retributius

El complement preveu cinc trams retributius possibles: un 10%, un 15%, un 20%, un 25% o un 33% més de pacients. Cada tram té un complement econòmic i un augment proporcional de la jornada de treball.

Metges de Catalunya ha explicat que l'acord preveu que tots els professionals amb un augment de pacients rebin, com a mínim, el complement previst per al tram del 10%, encara que no arribin a aquest percentatge.

Una treballadora sanitària del CAP Masdevall de Figueres (Europa Press / Glòria Sánchez)

Millora del preu de l'hora de guàrdia per als residents de l'ICS

La segona reunió de la mesa bilateral també ha abordat altres qüestions, com l'extensió de la millora del preu de l'hora de guàrdia per als residents i adjunts de l'Institut Català de la Salut (ICS).

A més, Metges de Catalunya ha instat la conselleria a fer arribar aquesta millora retributiva als centres sanitaris amb conveni col·lectiu propi, om l'Hospital de Sant Pau o l'Hospital Clínic.

La pròxima reunió de la mesa entre Salut i Metges de Catalunya serà el 31 de març.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut