La Borsa de Milà (Foto: Reuters)
La Borsa de Milà (Foto: Reuters)
Roma

Els mercats collen Berlusconi i disparen la prima de risc italiana fins als 490 punts bàsics

La inestabilitat política que viu Itàlia provoca incertesa als mercats. Després que el primer ministre Silvio Berlusconi ha perdut la majoria absoluta en la votació dels comptes de l'Estat, la prima de risc italiana s'ha tornar a enfilar fins als insostenibles 490 punts bàsics. L'interès a pagar pels bons a deu anys pujava fins al 6,7%. La Borsa de Milà ha reaccionat a la votació de la cambra baixa italiana moderant els seus guanys i ha tancat amb un avenç del 0,74%.

Actualitzat
Pel que fa a la resta de mercats europeus, han acabat la sessió d'aquest dimarts amb guanys moderats. L'Ibex-35 ha tancat amb una pujada del 0,5% i ha mantingut els 8.500 punts. Repsol ha estat un dels valors que han animat les cotizacions. La companyia presidida per Antoni Brufau ha liderat els beneficis al selectiu amb un 6,34% després del descobriment d'un jaciment petrolífer al sud de l'Argentina. Sacyr, accionista de Repsol, s'ha sumat als guanys amb un repunt del 5,83%.

Els dubtes sobre Itàlia han contagiat també Espanya. La prima de risc s'acostava als 400 punts.

Els guanys de la borsa espanyola han estat similars als de l'alemanya, que ha avançat un 0,55%. La Borsa de Londres ha pujat un 1% i la Borsa de París ho ha fet un 1,28%, el millor resultat dels mercats més rellevants.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut