Barcelona

Els menors necessitaran l'autorització dels pares per fer-se un pírcing o un tatuatge

Fer-se un tatuatge o posar-se un pírcing només es podrà fer a partir d'ara en locals autoritzats per la Generalitat, segons el decret que el consell de govern ha aprovat i que preveu que els locals que es dediquin a aquestes pràctiques hagin d'estar homologats. Així doncs, s'han acabat les paradetes improvisades que fins ara es podien trobar en concerts, festes o al carrer. El decret també recull que perquè un menor es pugui fer un pírcing o un tatuatge serà obligatori portar un certificat de maduresa firmat pel pare, la mare o el tutor legal. Els professionals, a més, hauran d'haver fet un curs sobre la matèria. Es tracta d'evitar les males pràctiques i garantir les condicions d'higiene i de salut necessàries.

Actualitzat

Qualsevol persona que es faci pírcings o tatuatges haurà de firmar abans un consentiment i, si té entre 16 i 18 anys, haurà de demostrar la seva maduresa amb un escrit dels pares. El decret de la Generalitat estableix com s'han d'exercir aquestes pràctiques, que són estètiques, però que poden complicar-se amb infeccions o al·lèrgies si no es fan amb les màximes condicions d'higiene i seguretat.

En la mateixa línia, el personal dels locals haurà d'acreditar un certificat de formació homologada, a través de la convalidació o amb un curs de 35 hores.

Segons alerten les autoritats, és molt important informar-se que s'acudeix a un lloc registrat oficialment. També cal saber que en aquests locals estan prohibides les escarificacions o els implants, que necessiten bisturí. I en el cas dels pírcings, la primera posada ha de ser de titani i no d'acer quirúrgic. Encara hi ha llocs fora de les normes, amb el consegüent perill que això comporta.

El decret, consensuat amb el sector, estableix també un nou règim de sancions per als incomplidors.

Anar al contingut