Els menors migrants no acompanyats podran treballar quan facin 18 anys
Els menors es troben amb problemes legals quan arriben a la majoria d'edat

Els menors migrants no acompanyats podran treballar quan facin 18 anys

Abans de l'estiu s'introduiran els canvis a la llei d'estrangeria, segons el ministre de Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

Actualitzat
TEMA:
Migracions

Amb la llei actual, els menors migrants no acompanyats ho tenen gairebé impossible per entrar al mercat laboral quan compleixen els 18 anys i passen a ser joves extutelats. Aquests adolescents, sovint al centre del debat polític, no poden aconseguir el permís de treball i el de residència.

El ministre de Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anunciat que segurament "abans de l'estiu" el govern espanyol aprovarà la modificació del reglament d'estrangeria per solucionar una situació que considera "innacceptable". Escrivá ho ha dit en una entrevista a TV3, on també ha parlat de novetats en la reforma de les pensions.

 

Un cop entri en vigor aquesta mesura s'evitarà que quan aquests menors arribin a la majoria d'edat entrin "en una situació de pseudoirregularitat en el mercat de treball que els exigeix ​​un procediment administratiu que, 'de facto', no els permet treballar".

El ministre ha recordat que fa un any es va reformar el reglament d'estrangeria per permetre treballar als menors migrants no acompanyats entre els 16 i 18 anys. "Això ho vam arreglar amb una instrucció, però ara la situació és més paradoxal per als que arriben a la majoria d'edat, perquè se'ls exigeix ​​unes condicions que no poden ser", ha explicat.

Segons Escrivá, el govern espanyol "està molt a prop d'una modificació plena" d'aquests procediments "tan enrevessats". Ha explicat que la reforma està en tràmit "de discussió interna".

Escrivá ha defensat la reforma perquè, segons ell, "hi ha hagut una mala percepció de quina és la millor forma d'ajudar" aquestes persones, que passa per "donar-los posibilitats d'incorporar-se al mercat de treball".

I ha afegit: "Tenir-los en processos de formació obligatòriament en aquests anys no ens sembla que sigui la millor solució, almenys no per a tots".

ARXIVAT A:
Migracions Menors
Anar al contingut