Un dels detinguts per l'assassinat de Samuel Luiz, el dia que va declarar als jutjats de la Corunya (Europa Press/M. Dylan)
Un dels detinguts per l'assassinat de Samuel Luiz, el dia que va declarar al jutjat (Europa Press/M. Dylan)

Els menors detinguts pel crim homòfob de Samuel Luiz accepten 3 anys i mig d'internament

Compliran la condemna al centre de menors on ja estaven ingressats des de la detenció i després estaran 3 anys en llibertat vigilada

Els dos menors detinguts per la mort de Samuel Luiz, assassinat a la Corunya l'estiu passat, han acceptat una condemna de tres anys i mig d'internament per assassinat.

Compliran la condemna en règim tancat al centre de menors on ja estaven internats i després, un cop surtin del centre, estaran tres anys més en llibertat vigilada, segons ha informat el Tribunal Superior de Xustissa de Galícia (TSXG).

Els detinguts, que eren menors quan van participar en el crim homòfob, van arribar a un acord de conformitat entre les parts, a principis d'abril segons ha confirmat el TSXG.

Existia la possibilitat que els menors quedessin en llibertat després que s'arribés al màxim de nou mesos d'internament que podien estar en un centre de menors, des de la seva detenció, si no se celebrava un judici o s'arribava a un acord. Segons l'alt tribunal no es va ratificar la llibertat i, finalment, les parts van arribar a l'acord judicial.


Judici a quatre detinguts pel crim de Samuel

Després de l'assassinat de Samuel Luiz, --que es va qualificar de linxament--, en un primer moment es van identificar tretze persones implicades en els fets que van declarar davant de la policia. Els presumptes agressors van ser ser identificats gràcies a les gravacions de la pallissa amb telèfons mòbils i de les càmeres de seguretat del voltant.

Un jurat popular jutjarà el crim de Samuel Luiz, mort per una pallissa a la Corunya
Un dels detinguts, major d'edat, per la mort de Samuel Luiz (EFE/ Cabalar)

En total, van ser detingudes set persones, cinc adults, entre ells una dona, i els dos joves que eren menors al moment dels fets. Quatre homes adults van quedar detinguts i tres d'ells són a la presó i els menors en un centre d'internament. Els altres dos adults, entre ells la dona, van quedar en llibertat però investigats.

Un jurat popular jutjarà els fets pels quals Fiscalia i acusacions demanen un delicte d'assassinat per als investigats. De moment, s'està esperant que es fixi una data per al judici, però no es preveu que se celebri abans de l'estiu.

El jove de 24 anys Samuel Luiz va morir per la pallissa rebuda a prop d'una discoteca del passeig marítim de la Corunya la matinada del dissabte 3 de juliol. L'entorn de la víctima va assegurar des del primer moment que darrere l'assassinat a cops hi havia un crim d'odi per la seva orientació sexual.

A més dos dels acusats de l'assassinat de Samuel Luiz també estan sent investigats per intentar acabar amb la vida d'un jove senegalès que va intentar protegir la víctima.

ARXIVAT A:
JudicialHomofòbiaMenorsGalícia
Anar al contingut