Família d'acollida
Família d'acollida

Els menors amb els pares aïllats per Covid-19 aniran a albergs i amb famílies d'acollida

Serà una situació d'emergència i temporal mentre els pares amb coronavirus ni cap familiar se'n pugui fer càrrec

Actualitzat

Quan els pares s'han d'aïllar o ingressar en un hospital perquè s'han contagiat amb el coronavirus es pot donar la situació que els fills menors es quedin sols i que cap altre familiar se'n pugui fer càrrec. Per això que el Departament d'Afers Socials i Família ha previst l'atenció d'aquestes criatures.

Per als menors de 3 anys els buscarà una família d'acollida acreditada per l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció. Primer s'optarà per famílies d'urgència i diagnòstic i, després, per famílies acollidores. D'aquesta manera es vol proporcionar als més petits un entorn familiar amb el màxim d'atenció, alimentació i afecte mentre els pares no se'n poden fer càrrec.

Els nens de 3 a 18 anys, en canvi, s'estaran en albergs de la xarxa pública amb atenció les 24 hores amb personal qualificat en l'àmbit de l'atenció social i el lleure. Seran com unes colònies en un espai d'oci, amb acompanyament i afecte, i amb propostes d'activitats culturals i educatives per estar-se el temps que no puguin tornar a casa o no hi hagi un familiar que pugui fer-se'n càrrec.

Aquí, els nens i joves tindran uns horaris, una alimentació i unes activitats semblants a les de les colònies i els casals d'estiu. Però, tenint en compte les particularitats de la situació extraordinària d'aquests dies, s'habilitaran cada dia canals de comunicació telemàtica amb els seus familiars. També es farà repàs escolar i activitats lectives.

No hi ha límit de dies d'estada ni estada mínima.

ARXIVAT A:
Coronavirus Menors
Anar al contingut