Carlos Carrizosa (ACN/Aina Martí)
Entrevistat a TV3 i a Catalunya Ràdio

Carrizosa, en 10 frases: "No farem cordons sanitaris, tampoc a Vox"

RedaccióActualitzat

Carlos Carrizosa, candidat a la presidència de la Generalitat per Ciutadans, ha tancat la ronda d'entrevistes electorals de TV3 i Catalunya Ràdio per al 14F.

Nascut a Barcelona el 22 de març de 1964, Carrizosa és diputat al Parlament des del 2012 i portaveu del grup parlamentari des del 2015. Abans, el 2011, havia estat el número 2 de Cs a la llista per l'Ajuntament de Barcelona. És a Cs des de l'any de la seva creació, el 2006. L'any següent ja va entrar al comitè executiu, on continua després d'una interrupció entre el 2009 i el 2011.

L'estiu del 2020 va ser elegit cap de llista a les eleccions al Parlament, malgrat que un any abans Lorena Roldán havia guanyat les primàries del partit. Aquesta decisió va portar Roldán a abandonar Cs i marxar al PP, on s'ha convertit en la número 2 per Barcelona.

Carrizosa reivindica que continuen sent el referent del constitucionalisme a Catalunya i es mostra convençut que milloraran els resultats que els atorguen les enquestes publicades.

"Les enquestes sobrevaloren el PSC i menysvaloren Cs", diu, i afegeix que, ara, a Catalunya, mostren "dues opcions majoritàries: l'abstenció i la indecisió".


Aquesta indecisió de molts votants, Carrizosa pensa que, a última hora, els farà donar la sorpresa.

Preguntat sobre si han desaprofitat la victòria de Cs del 2017, que no els va servir per governar, Carrizosa defensa: "Hem estat útils, mentre altres constitucionalistes es posaven de perfil."

"Hem defensat aferrissadament el marc de convivència, de l'Estatut i la Constitució, mentre altres es posaven de perfil. Vam iniciar les accions contra el president Torra perquè incomplia la llei. Els socialistes no ho van fer."


Carrizosa, a més, apel·la a la participació per fer possible una majoria no independentista al Parlament.

"Pensem, per les nostres enquestes, que el constitucionalisme està molt a prop de guanyar els partits independentistes. Per això demanem als constitucionalistes que vagin a votar."


Reconciliació

"La reconciliació vindrà quan líders com Puigdemont i Junqueras reconeguin que van ser els culpables de tot, fins i tot dels disturbis que hi va haver l'1 d'octubre."

"Nosaltres, per a la reconciliació, proposem fer un nou govern que pensi en les necessitats reals de tots els catalans i que compti amb tots els catalans."


Una legislatura complicada

"Tindrem un escenari polític complicat. Espero que menys complicat perquè guanyi el constitucionalisme, almenys per un escó, i puguem entrar en una època de canvi i reconstrucció de Catalunya i deixem de banda el procés, almenys durant un temps."


Acabar amb el procés

"Acabar amb el procés vol dir que ja no governin ERC ni Junts, i que hi hagi un govern amb Cs que faci les coses que ens importen a tots els catalans."


Illa vol el tripartit amb ERC

"L'operació Illa és l'operació del tripartit."

"No em crec ERC i no em crec el PSC. Els ciutadans constitucionalistes que no volen que el seu vot acabi en un govern amb ERC han de votar Cs."


L'alternativa: PSC, PP i Cs

"L'única alternativa possible és un govern constitucionalista amb el PSC, el PP i Cs."

"En un govern constitucionalista en què hi siguem nosaltres com a garantia que el PSC no segueix el rumb de Podem o ERC, esclar que sí que estaríem disposats a ser-hi."


Sense cordons sanitaris

"Al Parlament no farem cordons sanitaris. Hem votat al costat de la CUP i de Junts."

"Algunes posicions de Vox es mereixen el rebuig i l'aïllament d'algunes persones, però a la llista de Laura Borràs hi havia Josep Sort, que volia netejar Catalunya d'espanyols."


Baixada d'impostos

"Defensem una baixada massiva d'impostos."

"A Catalunya, les classes mitjanes i treballadores suporten la càrrega impositiva més gran de tot Espanya en el tram autonòmic de l'IRPF. Hem de canviar tota la càrrega impositiva dels impostos propis: treure successions, abaixar transmissions i patrimoni, treure l'impost sobre begudes ensucrades, etc."


Eliminar despesa supèrflua

"Dels 32.000 milions de pressupost de la Generalitat, ens en surten gairebé 900 que es podrien treure de les despeses supèrflues i dedicar-los a altres qüestions que ens interessen."


Carrizosa ha passat pel plató d'"Els matins" de TV3, on ha estat entrevistat per Lídia Heredia. Aquesta és l'entrevista íntegra:

 


També ha estat entrevistat per Laura Rosel en el programa "El matí de Catalunya Ràdio". Pots sentir l'entrevista íntegra:

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021CsCarlos Carrizosa
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut