La DGT nega per error el distintiu a vehicles que compleixen les condicions de la ZBE

Els vehicles afectats han de sol·licitar un certificat al concessionari, anar a la ITV per canviar la fitxa tècnica i després a la DGT per obtenir l'etiqueta ambiental

RedaccióActualitzat

La DGT reconeix errors en l'adjudicació d'algunes etiquetes ambientals, o més aviat, que ha negat el distintiu a vehicles que sí que compleixen les condicions per circular. La raó és que va donar les etiquetes en funció de l'any de matriculació del vehicle, però alguns fabricants ja s'havien avançat en el compliment de la normativa d'emissions en anys anteriors i els seus vehicles no superen els llindars de contaminació estipulats. Tenen dret, per tant, a etiqueta ambiental.

Amb aquests errors hi ha vehicles dièsel anteriors al 2006 i de gasolina matriculats abans del 2000 que els pertocaria distintiu. La DGT està avaluant quina dimensió té tot plegat i quants vehicles pot afectar. Tot i que es pot reclamar, ara la Direcció General de Trànsit estudia un protocol més senzill.

 

La DGT està intentant calcular a quants vehicles afectaria aquest error. A les comarques de Barcelona són milers els que ja han reclamat l'etiqueta i l'han aconseguit.

 

Què s'ha de fer en cas de ser un dels afectats?

Si el seu vehicle no té etiqueta però sospita que hi té dret, el primer que ha de fer és anar al concessionari on el va comprar i que li facin un certificat de si compleix l'Euro 3 o l'Euro 4. Després s'ha d'anar a una oficina de la ITV per demanar que canviïn la fitxa tècnica i després a una altra de la DGT perquè li donin l'etiqueta ambiental.

 

El Departament d'Empresa i Coneixement, titular de les ITV, confirma que aquestes reclamacions ja s'estan fent.

 

Quins vehicles poden estar afectats?

Doncs, en el cas dels dièsel, de moment, tenen etiqueta B tots els vehicles matriculats a partir del 2006, perquè la DGT considera que compleixen la normativa d'emissions Euro 4. Però hi ha vehicles dièsel anteriors al 2006, a qui no s'ha atorgat etiqueta, que també són Euro 4, perquè els fabricants s'hi van adaptar abans d'aquesta data. I també tindrien dret a etiqueta.

 


El mateix pot passar en el cas dels vehicles de gasolina. Segons la DGT, tots els matriculats a partir del 2000 compleixen la normativa EURO 3 i els ha enviat l'etiqueta B. Però també n'hi podria haver d'anteriors, ara vetats, que també són EURO 3 i no superen, per tant, el llindar d'emissions permès. No sap quants, però ho està estudiant i s'ha compromès a donar-hi una solució.

ARXIVAT A:
ZBE Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut