Els Maristes accepten indemnitzar els alumnes que van patir abusos sexuals

Acord entre l'orde religiós i l'associació Mans Petites per crear una comissió que valori 31 casos d'abusos sexuals ja prescrits

Actualitzat

Els Maristes han acceptat crear una comissió per valorar casos d'abusos sexuals de casos ja prescrits judicialment i denunciats per 31 víctimes.

Es tracta d'un acord al qual han arribat els maristes i l'associació Mans Petites, creada per Manuel Barbero, pare d'un dels exalumnes víctimes d'abusos sexuals que va destapar el cas.

 

 

La comissió, formada per dos psicòlegs i un jurista, s'ha creat aquest dilluns davant de notari. La seva funció serà la d'avaluar aquestes víctimes i, sobre la base de les seqüeles de cada cas, fixar una indemnització econòmica, si així s'acorda.

L'associació Mans Petites entrevistarà les 31 persones que hi han contactat per denunciar abusos per avaluar si són plausibles els fets i les seqüeles denunciats.

 

Manuel Barbero, pare d'una de les víctimes que va destapar els casos d'abusos
Manuel Barbero, pare d'una de les víctimes que va destapar els casos d'abusos (ACN / Elisenda Rosanas)

 

Els barems econòmics seran semblants als que va fixar la sentència que va condemnar l'exprofessor de gimnàstica Manuel Benítez per abusos a quatre exalumnes.

L'Audiència de Barcelona va sentenciar 21 anys de presó per al docent, així com indemnitzacions de 60.000 euros per als abusos més greus i de 10.000 per als més lleus.

 

 

L'escàndol sobre abusos sexuals als Maristes destapat per el diari "El Periódico" ha acumulat 51 denúncies contra 18 docents de col·legis de Barcelona, Badalona, Mataró i Lleida.

Aquesta és la primera vegada que un orde religiós accepta indemnitzar econòmicament les víctimes dels abusos sexuals soferts en les instal·lacions que gestiona sense que hi hagi una ordre judicial.

 

Joaquim Benítez, exprofessor dels Maristes condemnat per abusos sexuals, sortint de l'Audiència de Barcelona
Joaquim Benítez, exprofessor dels Maristes condemnat per abusos sexuals, sortint de l'Audiència de Barcelona (ACN / Pol Solà)

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia EsglésiaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut