La tomba de Francisco Franco, al Valle de los Caídos (ACN)
La tomba de Francisco Franco, al Valle de los Caídos (ACN)

Els marbristes que han aixecat la llosa de Franco denuncien insults de la ultradreta

Defensen que no tenen res a veure amb decisions partidistes o polítiques i demanen que se'ls deixi fer la feina tranquils

Actualitzat

Són els germans Juan Carlos i Lorenzo Verdugo Jiménez i treballen com a marbristes a Conca en una empresa pròpia.

Se'ls ha encarregat la feina d'aixecar la llosa de la tomba de Francisco Franco al Valle de los Caídos per fer-ne l'exhumació de les restes.

Fins aquí, tot normal. La sorpresa ha estat que s'han sentit objecte d'una campanya "d'insults, falses acusacions i amenaces" per part de persones pròximes a l'extrema dreta.

Ningú no sabia pràcticament de l'existència d'aquesta empresa ni de les feines que faria fins que la fotografia presa al Valle de los Caídos de la furgoneta amb què treballen (on posa el nom de l'empresa i el telèfon) va començar a circular per internet.

Han fet un comunicat en què denuncien i mostren la seva estranyesa pel protagonisme que els mitjans de comunicació han donat a "uns modestos treballadors", diuen.

Es manifesten "totalment aliens a interessos partidistes i a decisions polítiques o judicials".

Demanen que se'ls deixi fer la seva feina "tranquils" i que no se'ls utilitzi "per a qualsevol interès polític."

"Considerem que no tenim cap interès informatiu o mediàtic i renunciem a qualsevol tipus de protagonisme."

La seva feina, segons han explicat, s'ha limitat a aixecar la tapa superior de la tomba. La resta de feines les han fet altres empreses funeràries més grans.

Els germans Verdugo han volgut deixar clar que l'encàrrec d'aquesta feina relacionada amb l'exhumació del dictador se'ls ha encarregat lliurement com qualsevol altre treball sense que estigui vinculat a cap ideologia política.

"Els nostres ideals són l'honradesa i el treball, aliens a qualsevol tipus de fama o protagonisme i, com fem sempre de forma habitual, aquests treballs es faran amb respecte al difunt i als seus familiars."

ARXIVAT A:
Francisco Franco
Anar al contingut