El Caire

Els manifestants de la plaça Tahrir continuen desafiant l'exèrcit malgrat les promeses de la Junta Militar

Els manifestants egipcis continuen ocupant la plaça Tahrir del Caire i protestant en una bona part de les ciutats del país. L'anunci del cap de la Junta Militar, que ha posat data a les eleccions presidencials i ha dit que els militars tornaran a les casernes si així ho decideix el poble, no ha convençut gaires ciutadans, que continuen reclamant la dimissió immediata de la Junta.

RedaccióActualitzat
Ha continuat sent el centre de la revolta i de la resistència. Una nit més, la reocupada plaça Tahrir ha amplificat la veu d'uns egipcis que diuen que no es rendiran fins que no caigui la Junta Militar, que controla el país. No han fet cas de l'aparent concessió del cap de la Junta, Mohamed Hussein Tantawi, que ha promès eleccions presidencials abans del juliol, ha mantingut la celebració de les parlamentàries la setmana vinent i ha insinuat un referèndum sobre el paper de l'estament militar en l'Estat.

Però no se'n refien. Una trentena de morts i 2.000 ferits en quatre dies de protestes, i les noves bales que encara plouen al voltant de Tahrir, els fan ser impermeables a les promeses. "No marxarem, ens estarem aquí fins que veiem canvis, però res ha canviat, no som ximples", ha assegurat un dels manifestants.

El ministre de Sanitat, Amro Helmy, per la seva banda, ha reconegut que algunes de les víctimes dels enfrontaments entre la policia i els manifestants a la plaça Tahrir han mort per ferides de bala.

Els aldarulls s'han repetit en altres ciutats, com ara Alexandria, Suez, Port Saïd i Assuan.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut