Barcelona

Els malalts de fibromiàlgia i dolor crònic seran tutelats per malalts experts

Els malalts de fibromiàlgia i de síndrome de fatiga crònica (SFC) seran tutelats per malalts experts, segons ha anunciat la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli. La consellera ha defensat que d'aquesta manera els pacients "passen de ser objectes a ser subjectes actius" i ha assegurat que el departament seguirà invertint per saber què passa al cervell de les persones amb dolor crònic.

Actualitzat
La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha anunciat que els malalts de fibromiàlgia i de síndrome de fatiga crònica (SFC) seran tutelats per malalts experts, amb la seva mateixa malaltia, en el marc de la Universitat de Pacients.

Aquesta universitat és una iniciativa de la Casa de Convalescència de l'Hospital Sant Pau de Barcelona, finançada per la Conselleria de Salut i per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que crearà una "aula específica per a pacients" que permetrà generalitzar un projecte que ja s'ha iniciat en l'àmbit dels malalts de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica.

Així, a l'estudi de la fibromiàlgia i SFC, els pacients "passen de ser objectes a ser subjectes actius", ha defensat la consellera. El departament de salut presentarà aviat el Pla Director de Malalties Reumàtiques de l'aparell locomotor i del dolor crònic i seguirà invertint en investigació amb "neuroimatge, escàner" per saber què passa al cervell de les persones amb dolor crònic.

La titular de Salut ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració de la Jornada Científica de Fibromiàlgia "Una malaltia més visible", promoguda per la Fundació d'Afectats i Afectades de Fibromiàlgia i Síndrome Fatiga Crònica.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut