El punt de vacunació massiu habilitat al Palau de Fires de Girona, el 19 d'abril
El punt de vacunació massiu habilitat al Palau de Fires de Girona, el 19 d'abril (ACN/Marina López)

Les persones de 70 a 79 anys ja poden demanar hora per vacunar-se fora del CAP

Podran demanar dia i hora per rebre les dosis als punts habilitats, a banda dels centres d'atenció primària

RedaccióActualitzat

Salut accelerarà la vacunació de persones d'entre 70 i 79 anys. Dilluns els començaran a vacunar amb Pfizer també fora dels Centres d'Atenció Primària (CAP), en els punts de vacunació establerts que ja estan administrant altres fàrmacs contra el coronavirus i que fins ara reservats a les persones de 60 a 69 anys.

Amb aquesta estratègia es pretén administrar, en el mínim temps possible, una primera dosi a totes les persones d'aquesta franja. En un comunicat, la conselleria ha assegurat que l'ampliació d'espais permetrà accelerar la campanya de vacunació i ha animat els ciutadans elegibles a triar dia i hora a la web vacunacovidsalut.cat.

Com avança la vacunació

El 22% dels catalans, 1 de cada 5, ha rebut una dosi de les vacunes contra la Covid. I el 8% ja té la pauta completa necessària per aconseguir la immunitat. El ritme de vacunació s'ha accelerat en les últimes setmanes i encara ho farà més les pròximes, amb la incorporació de l'única que és monodosi, la Janssen. I això comença a donar fruits, perquè, segons els experts, la vacunació ha afavorit que la Setmana Santa no hagi provocat l'explosió de casos que es temia.

Els dies previs a Setmana Santa estàvem en uns 10.300 contagis setmanals. Durant les festes, van baixar en prop d'un miler, però és una baixada falsa, perquè en festiu se'n comuniquen menys casos.

Després, la setmana del 7 al 13 d'abril, els casos setmanals augmenten fins als 11.500, i l'última setmana amb dades consolidades ja veiem el mateix nivell d'abans de les vacances, uns 10.500.

Les UCI, en canvi, segueixen en un nivell d'ocupació molt alt. Des de fa més de dues setmanes freguen els 500 llits ocupats: avui, 492.

 

Mil milions a tot el món

A tot el món ja s'han administrat mil milions de dosis de la vacuna contra la Covid. Tot i això, la vacunació avança de manera molt desigual segons els països. Mentre Israel o Bhutan van al capdavant amb més del 60% de la població amb almenys una dosi, en la majoria de països del continent africà no s'arriba ni a l'1%. Una diferència abismal que, a més dels dilemes ètics que suposa, posa en perill els esforços de vacunar dels països més avançats.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus VacunesCovid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut