Una infermera administra la quarta dosi de la vacuna contra la covid a una usuària de la residència Bon Lloc de Lleida
Una infermera administra la quarta dosi de la vacuna contra la covid a una usuària de la residència Bon Lloc de Lleida

Els majors de 60 poden demanar cita a partir de dilluns per vacunar-se de grip i covid

Les vacunes es començaran a posar el dilluns 17, la de la covid estarà adaptada a les últimes variants del virus i es posaran alhora totes dues, una a cada braç

RedaccióActualitzat

A partir de dilluns que ve, 10 d'octubre, els més grans de 60 anys podran començar a demanar cita per posar-se la quarta dosi de la vacuna de la covid, adaptada a la variant dominant del virus, l'òmicron.

Ho ha anunciat aquest dimecres el Departament de Salut, que ha afegit que les injeccions es començaran a administrar una setmana després, el 17 d'octubre, i que aquesta dosi es posarà conjuntament amb la vacuna de la grip, una a cada braç.


També col·lectius de risc i dones embarassades

A més dels majors de 60 anys, el dia 17 també s'obrirà la vacunació per a les persones amb malalties cròniques o factors de risc, com diabetis o malalties cardiovasculars, que les fan més propenses a patir complicacions si s'infecten i emmalalteixen.

També a les persones amb immunodepressió i les dones embarassades o que han parit en els últims mesos, que també es consideren un col·lectiu de risc.

En qualsevol cas, la quarta dosi de la covid es podrà posar quan hagin passat 5 mesos de l'administració de l'anterior, i en el cas d'haver passat la malaltia, també 5 mesos després.

Aquest interval es redueix a 3 mesos en les persones més grans de 80 anys, perquè en aquestes edats la pèrdua de la immunització és més ràpida.


190.000 dosis administrades en 10 dies

Ho han anunciat aquest dimecres la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la cap de Servei de Medicina Preventiva, Montse Martínez, en una compareixença en què han exposat com està anant la campanya de vacunació.

Segons han explicat, des del dia 26 de setembre ja s'han posat més de 190.000 dosis de la grip i de la quarta dosi contra la covid, o segona de reforç, als col·lectius de més risc o més pròxims a les persones de risc.

Aquestes vacunes s'han posat a les persones que viuen en residències de gent gran, als professionals de la salut i també als més grans de 80 anys en general.

Pel que fa a la vacunació que començarà d'aquí 12 dies, Martínez ha dit que l'objectiu de Salut és aconseguir que el 75% dels més grans de 60 anys es posin la quarta dosi de la vacuna covid.

És el mateix percentatge al qual aspiren amb els professionals sanitaris i sociosanitaris, mentre que pel que fa a les dones embarassades i als col·lectius de risc per patologies cròniques l'aspiració és arribar al 60%.

Inici de la vacunació amb la quarta dosi contra la covid: la primera vacunada del 2020, Josefa Pérez, ha estat també la primera a rebre-la

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19
Anar al contingut