Manresa

Els llibreters esperen vendre 1,4 milions de llibres aquest Sant Jordi

El gremi recuperarà la classificació tradicional per deixar enrere la polèmica generada l'any passat a l'hora de decidir els títols més venuts

RedaccióActualitzat

El Gremi de Llibreters preveu mantenir les xifres per aquest Sant Jordi i vendre 1,4 milions de llibres aquest Sant Jordi, una xifra similar a la de les dues darreres edicions. La facturació superarà els 18 milions d'euros, és a dir, entre el 5% i el 8% del total anual. En declaracions a l'ACN, el president d'aquest gremi, Antoni Daura, afirma que en la tendència general de vendes a la baixa Sant Jordi representa "un parèntesi".

D'altra banda, els llibreters volen deixar enrere la polèmica generada l'any passat per la classificació utilitzada d'autors mediàtics. Daura reconeix que es va produir "un error de comunicació i hi va haver gent que es va considerar castigada". Per això, enguany es recuperarà la classificació tradicional de ficció i no ficció.

El gremi preveu que la narrativa, els llibres infantils i els títols mediàtics seran els més venuts aquest Sant Jordi, però ha recordat que aquest any també guanyaran protagonisme els llibres que parlen sobre els fets del 1714.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut