Sant Jordi venç la pluja i els carrers s'omplen de llibres i roses
Flors a la Rambla de la Llibertat de Girona (ACN)

Sant Jordi venç la pluja i els carrers s'omplen de llibres i roses

Els llibreters auguren un "bon Sant Jordi" i calculen vendre 1,5 milions de llibres

RedaccióActualitzat

Un any més, els carrers i places de Catalunya s'omplen de parades de llibres i roses. El dia rúfol i el cel enteranyinat en alguns punts del país no han descafeïnat una festa molt viscuda any rere any.

El Gremi de Llibreters espera augmentar la facturació un 2 per cent respecte a l'any passat, quan va arribar als 22 milions d'euros. La previsió és que avui es venguin un milió i mig de llibres.

 

La Rambla de Barcelona, aquest matí (ACN)

 

Maria Carme Ferrer, presidenta del gremi, explica que el fet que els ciutadans hagin sortit de vacances fora de Barcelona ha d'haver afavorit la venda de llibres en llocs de platja i muntanya en petits establiments, ja que s'ha anticipat la compra de llibres durant la Setmana Santa.

Esmorzar a la Virreina

A primera hora del matí, el sector editorial i part del món polític ha celebrat el Sant Jordi amb un esmorzar al pati del Palau de la Virreina, a la Rambla de Barcelona.

 

Les personalitats polítiques i literàries es fan la foto de grup després de l'esmorzar a la Virreina (ACN)

 

La pluja ha fet que, durant una part de l'esmorzar, els convidats haguessin de protegir-se sota les arcades. L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, que ha tingut un missatge de record per a les víctimes de l'atemptat de Sri Lanka.

Colau també ha posat en relleu el segon any d'excepcionalitat política a Catalunya amb un especial record per al president d'Òmnium Cultural, empresonat, Jordi Cuixart.

 

1,5 milions de llibres

Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre, ha detallat que durant la campanya de Sant Jordi s'aconseguirà una facturació d'uns 22 milions d'euros i es vendran 1,5 milions de llibres, entre 50.000 títols.

Entre els llibres més venuts hi haurà, segons la previsió dels llibreters, la literatura infantil i juvenil i, en el terreny de la ficció d'adults, la novel·la policíaca, històrica i romàntica. La no-ficció està liderada per la venda de llibres polítics.


Girona, incertesa a primera hora

A Girona, el dia també ha començat plovent i amb el tradicional esmorzar literari. El mal temps ha mantingut la incertesa de com seria aquest Sant Jordi fins ben entrat el matí.

 

La rambla de Girona, aquest matí (ACN)

 

La presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, ha dit a TV3 que potser es notaran a les vendes, aquestes dues o tres hores que la pluja ha fet la guitza una mica arreu del país.

"Estem amb aquesta incertesa de veure què passarà al final, a veure si podem recuperar alguna cosa d'aquestes dues o tres hores que hem estat sense vendre."


El final de l'esmorzar literari de Girona, això sí, ha coincidit amb la treva de la pluja, i a partir d'aleshores els carrers i les parades s'han omplert de gent que passejava i remenava llibres.


Tarragona es troba a la rambla Nova

A la ciutat de Tarragona l'epicentre de Sant Jordi és la rambla Nova, on es concentren la majoria de les parades. La literatura ebrenca es va fent un lloc, cada vegada més, entre els llibres elegits pels ciutadans que surten a comprar per Sant Jordi.

 

Llibres a la rambla Nova de Tarragona, aquest matí (ACN)


Lleida, vermut literari

A Lleida també hi ha força autors locals a les parades de Sant Jordi: fins a una trentena presenten novetat. La tradició, a la capital del Segrià, la marca el vermut literari convocat per la llibreria Punt de Llibre de la rambla d'Aragó, que ha arribat a la 31a edició.

 

A Barcelona, un Sant Jordi amb "pools" temàtics

El Gremi de Llibreters ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Barcelona perquè hi hagi activitat en tots els barris de la ciutat en una jornada en què transitaran 1,2 milions de persones per la capital catalana.

D'aquesta manera, s'han ampliat els espais amb parades de venda de llibres als carrers de Balmes, la Diagonal i Consell de Cent, incorporats l'any passat, i s'hi ha afegit el carrer Còrsega, un plantejament que permetrà un sistema de carrers paral·lels que enllacen el passeig de Gràcia i la rambla Catalunya.

 

Així, els visitants de Sant Jordi podran traçar un circuit amb la presència d'un 20% més de parades, i tindran la sensació que es passeja millor.

La ciutat tindrà "pools" temàtics, com el passeig Sant Joan, especialitzat en literatura infantil, juvenil i àlbum il·lustrat, o la plaça Vicenç Martorell del Raval amb llocs dedicats al disseny, l'art i la fotografia.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut