La vaga indefinida va començar el 24 de gener (Europa Press/Eduardo Parra)

Els lletrats de Justícia posen fi a la vaga de dos mesos que ha deixat molts jutjats aturats

Han acceptat la proposta del ministeri d'una pujada salarial de fins a 450 euros bruts

RedaccióActualitzat

Els lletrats de l'administració de Justícia, els antics secretaris judicials, han decidit posar fi a la vaga indefinida que mantenien des del 24 gener. Així ho han decidit de manera majoritària en les assemblees que s'han celebrat aquest dilluns a tot l'estat.

L'acord se segellarà aquest dimarts en la reunió prevista entre el comitè de vaga i el Ministeri de Justícia on es firmarà l'acord que posa fi a la vaga.

Els lletrats (LAJ) haurien acceptat la proposta d'un complement mensual d'entre 430 i 450 euros bruts, segons els nivells i les funcions. Amb tot, asseguren, encara falten per concretar alguns detalls de l'acord final.

Dels 2.013 vots emesos, 1.524 --que representen el 76%-- han estat a favor; 421 en contra --el 21%-- i 68 abstencions --el 3%--, d'acord amb les dades proporcionades.

 

El col·lectiu ja va fer aturades al novembre i al desembre, però, van decidir engegar la vaga indefinida perquè asseguraven que el Ministeri de Justícia no havia complert amb el compromís d'adequar els sous a les noves atribucions que tenen.

 

Molts jutjats pràcticament aturats

Els lletrats de l'administració de Justícia són els encarregats d'organitzar el jutjat, d'autoritzar els pagaments judicials i de donar fe pública en un registre. Són funcionaris públics, un cos superior de caràcter jurídic.

A tot l'estat espanyol, el cos de lletrats està format per 3.800 persones i a Catalunya la plantilla és d'uns 660

Els sindicats de lletrats asseguren que, des de l'any 2009, el col·lectiu ha assumit noves funcions, fins llavors atribuïdes als jutges, que mai s'han reflectit en un augment de sou.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut