Els lleidatans no renuncien a celebrar l'Aplec del Caragol, però d'una altra manera

L'aplec s'havia de celebrar aquest cap de setmana i han sorgit iniciatives gastronòmiques per poder gaudir d'aquesta festa gastronòmica d'una altra manera

Oriol VidalActualitzat

El coronavirus ha obligat a ajornar la festa gastronòmica per excel·lència de Lleida, l'Aplec del Caragol, que s'havia de celebrar aquest cap de setmana.

Els més de cent colles que en formen part han decidit celebrar-ho en la intimitat de familiars i amics, un màxim de deu, com marca la fase 1 del desconfinament, això sí, vestits de penyistes per a l'ocasió. Malgrat tot, volen mantenir encesa la flama de l'aplec.

Una colla celebrar l'aplec a casa seva

En Paco Castillo, de la Colla l'Esquellot, explica que és molt important poder celebrar l'aplec aquest any, mantenir la tradició, mantenir aquesta flama que hi ha des de l'any 80.

El president de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol, Ferran Perdrix, explica que no volien perdre aquesta tradició i que això fos motiu d'alegria per als lleidatans.

"No volíem que el maig fos un maig perdut, sinó que fos un motiu d'alegria a Lleida".

Les colles disposen de caragols i begudes dels proveïdors de productes de la Federació de Colles de l'Aplec, igual que els restaurants que aquests dies ofereixen menús per portar a casa ara que el desconfinament ho permet.

Serveix per compensar la pèrdua de l'aplec, però només una mica. Com explica Modesto Ribes, del restaurant La Masia, l'aplec és un dels caps de setmana millors de l'any.

Quantitat de gent que ve de fora de Lleida a dinar a veure l'aplec. "Això és impossible de compensar-ho, però com a mínim no perdem el ritme, estem entretinguts a la cuina i fem bullir l'olla", diu.

També les pastisseries volen contribuir, amb salats i dolços, a fer passar un maig sense Aplec del Caragol.

Manel Llaràs, del forn i pastisseria Llaràs, diu que ell s'emportarà a casa seva el pack que tindrà diumenge de la coca de recapte i les postres amb els cargols de nata.

Tot plegat, iniciatives per no trobar tant a faltar l'aplec, que ha deixat buit el recinte de Fira de Lleida. La cita per als collistes i visitants serà, si la pandèmia ho permet, a l'octubre.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut