Una família celebrant el Dilluns de Pasqua al parc de les Basses de Lleida, acompanyats per una mona. Imatge del 17 d'abril del 2017. (Horitzon…
Una família celebrant el Dilluns de Pasqua al parc de les Basses de Lleida, acompanyats per una mona. Imatge del 17 d'abril del 2017. (Horitzontal)

Els lleidatans mantenen la tradició i surten a menjar-se la mona a l'aire lliure

ACN Lleida.-Nombrosos lleidatans han mantingut un any més la tradició de sortir a menjar la mona en plena natura el Dilluns de Pasqua acompanyats per familiars o amics. El sol, que ha acompanyat el dia, ha permès que centenars de persones, algunes més preparades que altres, hagin optat per anar a dinar i a passar el dia a l'aire lliure en espais públics de les comarques de Ponent com és el cas del parc de les Basses a la ciutat de Lleida, també població immigrada que se suma així a una celebració llargament arrelada a Catalunya. Un any més, les mones, ja sigui comprades o elaborades a casa, han estat les grans protagonistes de la jornada. Al municipi de Lleida, el parc de la Mitjana, l'ermita de Granyena, Serrallarga, Llívia o el parc del Vilot de Sucs són altres dels espais de lleure escollits pels lleidatans per gaudir del dia de la mona, tot i que molts també opten per celebrar la festa amb una mica més d'intimitat en torres o cabanes particulars.

Un any més molts lleidatans han omplert els principals parcs de la capital del Segrià per menjar-se la mona amb la família o els amics. El bon temps ha permès poder celebrar amb normalitat la jornada i han animat molta gent a sortir de casa a passar el dia a l'aire lliure. Molts han optat per fer-ho al parc de les Basses, un punt de trobada tradicional a Lleida pel Dilluns de Pasqua. Els assistents han optat per cuinar carn a la brasa, cassoles, paelles, amanides o calçots, entre molts altres àpats. Però sens dubte les principals protagonistes del dia han estat les mones i les figures de xocolata que no han faltat en cap de les taules. L'Ajuntament de Lleida ha condicionat dies abans el parc de les Basses perquè les persones que ho vulguin poguessin acostar-s'hi per celebrar en condicions el dia de la mona. L'actuació s'emmarca en el pla de rehabilitació que ha posat en marxa la Paeria per recuperar l'ús públic d'aquest espai i que es complementarà amb una zona d'oci turístic, que acollirà un càmping i un restaurant. Al municipi de Lleida, el Parc de la Mitjana, l'ermita de Granyena, Serrallarga, Llívia o el parc del Vilot de Sucs són altres dels espais de lleure escollits pels lleidatans per gaudir del dia de la mona. Així mateix, moltes famílies i colles d'amics han optat per celebrar la jornada amb una mica més d'intimitat en torres o cabanes per la zona de l'Horta, però també envoltats de natura. Els forners lleidatans reparteixen unes 120 racions de mona entre els usuaris del menjador social de l'alberg municipalEl Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha repartit aquest dilluns una dotzena de mones de Pasqua -unes 120 racions- entre els usuaris del menjador social de l'alberg municipal de Lleida. Aquestes mones solidàries van ser elaborades durant una masterclass per una desena de representants socials i polítics de la ciutat de Lleida, ajudats per forners i guiats per Manel Serra, professor del Cicle Formatiu de Forneria i Rebosteria de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. El president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, ha explicat que amb aquesta acció es pretén, "d'una banda que es valori per part del convidats l'esforç que hi ha darrere de l'elaboració d'aquest producte tan tradicional com són les mones de pasqua, i per l'altra la satisfacció de poder oferir aquestes mones a persones sense recursos i que puguin gaudir d'aquestes postres aquest dia tan assenyalat com és el dia de la mona".

Anar al contingut