Brussel·les

Els líders europeus mostren la seva voluntat per trobar una solució que eviti la sortida del Regne Unit

A l'inici de la cimera europea, Merkel, Cameron i altres líders s'han interessat per l'agressió a Rajoy

Actualitzat

A Brussel·les s'ha fet aquest dijous la primera cimera de caps d'estat i de govern en què el Brexit -la possible sortida del Regne Unit de la Unió Europea- s'ha abordat seriosament. El premier britànic David Cameron s'ha mostrat optimista 'pels avenços, però tot i això les posicions continuen estan molt allunyades. La cancellera Merkel hauria acceptat que es modifiquin els tractats de la Unió per les exigències del Regne Unit, però no ara, ni tant a fons com demanen els britànics. 

A l'inici de la cimera europea, líders com Angela Merkel i David Cameron s'han interessat per l'agressió a Mariano Rajoy.

Pel que fa a les exigències del Regne Unit per continuar a la UE, algunes veus han advertit que no ademtrien que es qüestionin principis bàsics com la no discriminació i la llibertat de moviment. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, havia qualificat d'"inacceptables" algunes reformes plantejades pels britànics, que afecten qüestions com el mercat únic o la immigració. Londres pretén que els ciutadans europeus que arribin al Regne Unit hagin de viure-hi i pagar impostos durant quatre anys abans de poder obtenir ajudes al treball o un pis social.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut