Marcial Maciel, fundador i cap dels Legionaris de Crist, prostrat als peus de Joan Pau II (Reuters/Tony Gentile)

El cap dels Legionaris de Crist, protegit per Joan Pau II, va abusar de 60 menors

Un informe intern revela que almenys 175 menors han patit abusos per part de 33 sacerdots de l'orde

Vicenç LozanoActualitzat

Un nou escàndol de pederàstia sacseja la congregació ultraconservadora dels Legionaris de Crist.

Un informe intern revela nombrosos abusos per part de membres de la institució i del seu fundador, el sacerdot mexicà Marcial Maciel, a menors d'entre 11 i 16 anys. Però, a més, l'informe revela l'existència d'una cadena d'abusos, de manera que molts dels abusadors també han estat abusats.

El papa Wojtyla va protegir Marcial Maciel durant tot el seu pontificat, tot i ser un declarat abusador sexual de desenes de nens, haver tingut sis fills de dues dones i haver abusat sexualment també d'alguns d'ells.

En un informe intern, la Legió de Crist reconeix ara 175 víctimes de pederàstia per part de 33 sacerdots de l'orde. 60 dels menors van ser abusats pel mateix fundador.

L'avui sant Joan Pau II va ser un gran amic de Maciel, que el va ajudar amb fons importants per sanejar les malmeses finances vaticanes. A canvi, el va protegir sempre, i els joves de l'organització es van convertir en els "papaboys" que mobilitzaven les masses que aclamaven el pontífex polonès arreu del món. Els que van accelerar la seva canonització.

 

 

Amb l'arribada al pontificat de Benet XVI, el papa expulsa com a sacerdot Maciel i intervé la Legió de Crist. S'investiga a fons i el papa Francesc es mostra ferm i dur amb els Legionaris que tenen parròquies i escoles arreu del món, també a Catalunya, i seminaris i universitats com la Francisco de Vitòria de Madrid.

Els Legionaris, que tenen un gran poder a l'Església amb capellans joves i importants polítics i empresaris arreu del món, són, a hores d'ara, una de les organitzacions clau en l'univers ultraconservador que vol paralitzar i neutralitzar, com sigui, les reformes que impulsa el papa Francesc.

ARXIVAT A:
Vaticà
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut