Els laboristes donen per trencades les negociacions amb May per aprovar el Brexit

El líder laborista critica la debilitat del govern de May i demana canvis significatius per aprovar el Brexit

Lluís FreixesActualitzat

El líder dels laboristes britànics, Jeremy Corbyn, dona per acabades, sense èxit, les converses amb el govern per aprovar el Brexit al Parlament en una carta dirigida a la primera ministra, Theresa May. Al·lega que durant les sis setmanes de converses hi ha hagut diferències importants que no s'han pogut salvar.

Corbyn assenyala que, si bé s'ha pogut arribar a alguns compromisos, hi ha aspectes irreconciliables entre les dues posicions. A més, retreu a May "la creixent inestabilitat i debilitat del govern", perquè dificulta la confiança a l'hora d'arribar a acords entre les dues parts:

 

"Amb la competició dels ministres del seu gabinet per succeir-la, la posició del govern s'ha fet encara més inestable. No poques vegades, propostes del seu equip negociador han sigut contradites públicament per altres membres del seu gabinet."

Corbyn posa d'exemple el rebuig dels membres del gabinet de May a qualsevol mena d'unió duanera, tot i les propostes en altres sentits de l'equip negociador del Brexit, així com les "diferències insalvables" en matèria de protecció del medi ambient o benestar animal.

Malgrat la fi de les negociacions, el líder dels laboristes es compromet a estudiar amb cura la propera proposta de Brexit que May plantegi al Parlament, tot i que avisa que caldran canvis significatius si vol sortir del "punt mort" en què es troba el Brexit.

 

El futur del Brexit, de nou enlaire

Els dos partits majoritaris del Parlament britànic feia sis setmanes que buscaven un consens per trobar un pacte sobre la retirada del Regne Unit de la Unió Europea que pogués superar el tràmit a Westminster. La proposta de Brexit que May va pactar amb Brussel·les ja ha estat rebutjada tres vegades pels diputats britànics.

La nova votació a la Cambra dels Comuns haurà d'esperar als resultats de les eleccions europees del 26 de maig i se celebrarà, previsiblement, durant el mes de juny.

ARXIVAT A:
Brexit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut