Pancartes en contra les clàusules sòl, davant la seu del Banc d'Espanya a Barcelona (ACN)
Pancartes en contra les clàusules sòl, davant la seu del Banc d'Espanya a Barcelona (ACN)

Els jutjats especialitzats en clàusules sòl donen la raó al 99,8% dels clients

A tot Catalunya només un cas s'ha sentenciat a favor del banc

RedaccióActualitzat

La immensa majoria de les sentències per clàusules sòl de les hipoteques que han dictat els jutjats especialitzats han donat la raó al client. Així ho diuen les estadístiques del Consell General del Poder Judicial, el CGPJ.

Segons aquestes xifres, des del juny de l'any passat fins al desembre, els quatre jutjats d'aquest tipus que hi ha a Catalunya van fer prop de 500 sentències.

D'aquestes només una, a Tarragona, va donar la raó al banc. Per tant, el 99,8% van ser favorables als clients i els han permès recuperar el que van pagar de més.

A tot Espanya, el 98%

Els percentatges a nivell de tot Espanya són molt similars: els jutges van redactar més de 9.000 sentències, de les quals el 98% també han estat favorables als clients que van reclamar.

Són les sentències dictades pels més de 50 jutjats especialitzats que hi ha a tot Espanya. Es van crear el juny, quan es va acabar el mecanisme d'arbitratge que va posar en marxa el govern espanyol, precisament per treure dels tribunals els casos de clàusules abusives.

A Catalunya se'n van crear 4, un per cada capital de província. Aquest gener hi ha dos jutges més dedicats a aquesta especialitat a Barcelona, que és on s'acumulen més demandes.

 

Notícia relacionada - juny 2017: La banca tomba les reclamacions per les clàusules sòl, que tornaran en massa als tribunals

 

 

Els jutjats especialitzats, saturats

Aquestes són les primeres 500 sentències, però als jutjats especialitzats catalans encara hi ha acumulades moltes demandes.

A finals de gener les dades deien que en total hi havia 18.500 demandes presentades, més de 14.000 a Barcelona, cosa que ha saturat de feina els jutjats.

Llavors el Consell de l'Advocacia Catalana va reclamar solucions a la saturació. La que van plantejar és que els casos de clàusules abusives de les hipoteques es poguessin tornar a reclamar a qualsevol jutjat.

 

Notícia relacionada - febrer 2017: L'Associació de la Banca diu que qui tenia clàusules sòl s'hi havia de fixar més a l'hora de firmar

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut