Cada sessió de mediació costarà 40 euros per persona implicada
Cada sessió de mediació costarà 40 euros per persona implicada

Els jutges podran obligar les parelles a fer mediació per al divorci i la custòdia

Resoldre un litigi familiar al jutjat pot allargar-se dos anys, mentre que la mediació ho podria reduir a dos mesos

Actualitzat

Els jutges podran obligar les parelles a una sessió de mediació per evitar que les separacions i les custòdies dels fills acabin en judici.

Per fer-ho, la Generalitat ha aprovat el projecte de llei de modificació del llibre segon del Codi Civil de Catalunya per fomentar la mediació en els conflictes familiars, com divorcis, separacions, pàtria potestat, custòdia i tutela dels fills.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha afirmat que la via judicial és "lenta, cara i traumàtica, ja que confronta les parts", i deixa la resolució dels conflictes "en mans d'una tercera persona", de manera que segons la seva opinió hauria de ser l'última opció i no la primera.

"Cal més cultura del diàleg, més mediació, més acord i menys togues."

Ara mateix, el procés per resoldre un litigi familiar a través de la justícia pot allargar-se dos anys, depenent de la congestió del jutjat, mentre que la mediació podria reduir aquest termini a dos mesos amb un màxim de sis sessions.
 

Cada sessió tindrà un cost de 40 euros per persona implicada, i l'administració de justícia proporcionarà mediadors d'ofici gratuïts en el cas que es justifiqui falta de recursos econòmics.

El Departament de Justícia calcula que, a partir d'ara, es triplicaran les reunions informatives sobre els avantatges dels acords extrajudicials davant de la via dels tribunals.

La funció del mediador serà crear un clima favorable entre les persones en disputa per afavorir els consensos, sobretot quan hi ha menors implicats que poden patir les conseqüències dels enfrontaments judicials.
 

Només l'any 2018, hi va haver 4.250 parelles que van anar a judici

A Catalunya, el 60% de les persones que reben una sessió informativa sobre la mediació acaben sol·licitant aquest procediment, i més de la meitat de les mediacions acaben en un acord.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut