Barcelona

Els jutges no entren a la Sagrada Família i eviten trobar-se amb els membres del Patronat

Cinc jutges de l'Audiència Nacional han supervisat ja les obres del túnel de l'AVE a la Sagrada Família per assegurar-se que no seran perilloses ni per al temple de Gaudí ni per als edificis de l'entorn. Els magistrats han visitat les obres durant una hora però han evitat trobar-se amb el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, i amb l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que els esperaven a dins del monument. I és que el Patronat va presentar un plet judicial davant del risc de les obres per al temple. La comitiva judicial s'ha traslladat a la Sagrera per visitar els terrenys de la futura estació de l'AVE.

Actualitzat
Cinc jutges de l'Audiència Nacional han visitat les obres del túnel de l'AVE a la Sagrada Família per comprovar si poden afectar el temple i els edificis del voltant. Els magistrats han supervisat l'estat de les obres i han escoltat les explicacions dels tècnics però han evitat parlar amb els membres del Patronat de la Sagrada Família.

De fet, la previsió inicial era entrar a la Sagrada Família però els jutges s'han limitat a supervisar les obres que es fan al carrer Mallorca, davant del temple. Fins a dues vegades han plantat al president del Patronat, Joan Rigol, i a l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que els esperaven a dins el monument però els magistrats han passat de llarg.

Acataran la decisió

El Patronat de la Sagrada Família, que ha tret importància a la plantada dels magistrats, va interposar un plet judicial davant el risc que consideren que comporten les obres. De fet, l'advocat del temple encara confia que hi haurà un canvi de traçat del túnel de l'AVE.

En unes declaracions a Catalunya Ràdio i a "Els matins" de TV3, el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha dit que esperen que puguin revisar el projecte de les obres del túnel de l'AVE però que, sigui quina sigui la decisió judicial, l'acataran.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut