Palma

Els jutges de Palma aplicaran la norma europea i aturaran els desnonaments si hi ha clàusules abusives

Els de l'Audiència de Palma són els primers jutges de l'estat que prenen una decisió per frenar processos de desnonament si hi ha clàusules abusives. Arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, els jutges catalans es reuniran la setmana que ve per tractar el tema.

RedaccióActualitzat
Els magistrats de l'Audiència de Palma han decidit per unanimitat i de manera col·legiada aplicar la norma aprovada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea i aturar desnonaments si hi ha clàusules abusives en els contractes hipotecaris. La reforma hipotecària no podrà obviar el fet que una clàusula abusiva ha de poder valer per demanar la suspensió del procediment hipotecari. En aquest sentit, l'Audiència de Palma és pionera a oficialitzar una decisió que darrerament ja s'aplicava d'ofici.

"Tot això nosaltres ja ho fèiem abans", explica a TV3 el president de l'Audiència de Palma, Carles Gómez, que apunta que a partir d'ara es dóna al deutor "l'oportunitat d'invocar el caràcter abusiu d'una clàusula contractual". Gómez creu que, a partir d'ara, molts més ciutadans apel·laran a la justícia per intentar paralitzar el procés de desnonament. El president de l'Audiència apunta que els jutges no han de decidir quins interessos s'han de pagar, sinó si s'abusa del ciutadà i es para el procediment: "Quan una clàusula és abusiva, el jutge l'ha de declarar nul·la".

Els de Palma són els primers jutges de l'Estat que prenen una decisió sobre aquesta qüestió després de la sentència del tribunal de Luxemburg. A Catalunya, els jutges es reuniran la setmana que ve per tractar el tema.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut