Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es concentren contra els desnonaments davant d'una oficina de Kutxabank a Bilbao.
Concentració de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca davant d'una oficina de Kutxabank a Bilbao.
Bilbao

Els jutges de Bilbao suspenen els desnonaments mentre no s'aprovi la nova llei hipotecària

Els jutges de Bilbao adopten una mesura pionera a tot l'Estat. Han decidit aturar tots els desnonaments d'habitatges i de locals comercials mentre no s'aprovi la nova llei hipotecària que es tramita al Congrés dels Diputats. Aquesta mesura s'aplicarà als immobles que no estiguin ara en procés de subhasta o desnonament.

RedaccióActualitzat
Els jutges de Bilbao han decidit suspendre tots els desnonaments de vivendes mentre no s'aprovi la nova llei hipotecària que s'està tramitant al Congrés. Es tracta d'una mesura pionera a l'Estat, que no afecta els habitatges en tràmit de subhasta o d'embargament.

La decisió de paralitzar de manera immediata els desnonaments s'estén a la primera i segona vivenda, i també als locals comercials. El jutge degà de Bilbao, Alfonso González Guija, justifica la mesura adoptada pels jutges biscaïns: "La prudència ens obligava a aturar l'execució dels impagaments per hipoteca en funció a un procediment que és injust". González Guija reconeix que aquesta iniciativa pot disgustar les entitats financeres però s'ajusta, diu, a la posició del Tribunal de Luxemburg, que qüestiona la llei espanyola sobre desnonaments.

L'únic precedent semblant el van prendre fa unes setmanes els jutges de Palma, que van anunciar que aplicarien la norma aprovada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i aturarien els desnonaments si hi havia clàusules abusives en els contractes hipotecaris.
Anar al contingut