Bàsquet

Els jugadors convoquen una vaga per a la Copa del Rei després del desacord entre l'ACB i el sindicat ABP

L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) i el sindicat de jugadors (ABP) han trencat les negociacions per a la renovació del conveni col·lectiu després d'una reunió de cinc hores a la seu del Consell Superior d'Esports

Actualitzat

L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) i el sindicat de jugadors (ABP) han trencat les negociacions per a la renovació del conveni col·lectiu després d'una reunió de cinc hores a la seu del Consell Superior d'Esports i podria haver-hi vaga de jugadors a la Copa del Rei, prevista del 15 al 18 de febrer al Gran Canària Arena de Las Palmas.

El president del sindicat, Alfonso Reyes, ha comunicat que "és un dret constitucional", i ha demanat que no "se'ls enganyi i se'ls respecti", i que estan seguint els dictats dels seus associats.

"Desafortunadament hem trencat les negociacions perquè malgrat l'esforç realitzat per a atendre les condicions del sindicat, no ha estat possible posar-nos d'acord sobre el fons social. En aquest moment no tenim posició del sindicat sobre la vaga (...) Esperem que separin el conflicte laboral de la competició , ha declarat la secretària general de l'ACB, Esther Queraltó, després de la reunió.  

El secretari de l'Associació de jugadors de bàsquet professional (ABP), Rafa Jofresa, ha confirmat en declaracions a Catalunya Ràdio que aniran a la vaga per desavinences en la negociació del conveni col·lectiu amb l'ACB. Els jugadors anuncien la vaga pel 14 de febrer, el dia abans de l'inici de la Copa del Rei. 

"Lamentablement avui hi ha hagut un últim intent però no hem aconseguit arribar a un consens de mínims per intentar salvar la Copa del Rei i posteriorment poder continuar tot el conveni que hi ha tot el gruix de les reivindicacions anteriors. El que volíem era uns mínims per treure el conveni endavant, millorar-lo si era possible i arribar a consensos dintre d'articles."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut