Barcelona

Els joves condemnats pel 4-F creuen que hi ha noves proves per reobrir el cas

Afirmen que el ministeri públic sap que hi ha un testimoni que hauria vist com una persona llançava un test

Actualitzat

Els joves condemnats pel cas 4-F, els seus advocats i organitzacions com Amnistia Internacional insten la fiscalia i les administracions a reobrir el cas. Afirmen que el ministeri públic sap que hi ha un testimoni que hauria vist com una persona llançava un test contra l'agent de la Guàrdia Urbana que va quedar ferit greu, fet que exculparia el principal condemnat.

Després del terrabastall que ha motivat l'emissió pel canal 33 del documental "Ciutat morta", els afectats, que van ser condemnats a penes d'entre 3 i 5 anys presó pels fets ocorreguts al carrer Sant Pere Mes Baix, a Barcelona, el 2006, esperen ara que la fiscalia o l'administració moguin fitxa perquè consideren que hi ha prou elements nous, tant les diligències d'investigació que no es van practicar com l'existència d'aquest nou testimoni, que desmuntarien la versió oficial donada pels agents.

Rodrigo Lanza, principal condemnat, ha dit en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona que el van detenir perquè és sud-americà.

"En el moment dels fets van agafar els qui tenien més a prop i van anar contra nosaltres perquè... Jo ho vaig viure, no ho crec només, estic segur que hi havia un component racial contra nosaltres", ha apuntat.

"Vaig sentir com deien la frase 'On són els putos sudakes de merda?' i van anar contra nosaltres", ha afegit.

Acomiadada per participar a "Ciutat morta"

Sílvia Villullas, amiga de Patricia Heras, que es va suïcidar durant un permís penitenciari, ha explicat que l'han acomiadat de la feina després de l'emissió del documental per haver-hi participat.

"Vaig dir a la meva cap que apareixia a 'Ciutat morta' i que havien emès el documental al 33. Ho va parlar amb el responsable de recursos humans i el director territorial va dir que no volia que jo treballés en aquesta empresa. I em van acomiadar", ha explicat.

Per contra, l'empresa assegura que no va anar a treballar dilluns adduint que participava al documental i nega que l'hagi acomiadat.

Rodrigo Lanza també ha explicat que no pot assumir la responsabilitat civil d'1.580.000 euros que ha de pagar per aquests fets.

Mentrestant, la fiscalia no veu motius per reobrir el cas d'ofici del 4-F que relata el documental "Ciutat morta".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut