Col·legi jesuïta Sant Ignasi-Sarrià, a Barcelona
Col·legi jesuïta Sant Ignasi-Sarrià, a Barcelona
Barcelona

Els Jesuïtes de Catalunya investigaran possibles abusos a menors des dels anys 60

En un comunicat admeten que han gestionat malament alguns casos que han passat a les seves escoles

RedaccióActualitzat

Els Jesuïtes de Catalunya seran els primers a l'estat espanyol a "investigar possibles casos de menors i conductes impròpies" a les seves escoles des dels anys 60. En un comunicat, la congregació religiosa insisteix que "la tolerància zero" és "inqüestionable", però admet que la seva "gestió" podria haver estat "deficient" en alguns casos.

"Reconeixent que en ocasions la gestió d'aquests casos ha pogut ser deficient, o les mesures preses han pogut ser incompletes, demanem perdó, en primer lloc a les víctimes, i a les seves famílies, lamentem no haver estat sempre a l'altura de la confiança dipositada en els nostres centres, i manifestem la nostra voluntat de donar llum als casos que requereixin encara clarificació."

L'escrit assenyala també que les escoles d'aquesta companyia religiosa "en el present són espais segurs, en els quals es prenen mesures i s'implementen tots els programes al nostre abast per treballar per la protecció dels menors."

El director general de Jesuïtes Educació, Enric Masllorens, ha explicat a Catalunya Ràdio que el seu compromís és total a l'hora d'investigar denúncies de possibles abusos en els seus centres i demana perdó a les víctimes.

"És el moment oportú de dir-ho, és el moment oportú de demostrar el nostre penediment i demanar perdó. I sobretot mirar enrere de com anem en aquests casos o possibles casos que hi pugui haver. Volem treballar-hi, acompanyar les víctimes i estar al seu costat."

 

Els Jesuïtes de Barcelona són la primera companyia religiosa de l'Estat que investigarà possibles abusos a menors

 

El comunicat dels Jesuïtes es fa després que s'hagi fet públic algun cas d'abusos a menors en el passat en un col·legi dels Jesuïtes a Barcelona en què es va condemnar un professor.

Els jesuïtes asseguren en el comunicat que informaran dels resultats de la investigació que han obert, "sempre respectant la voluntat de les víctimes i el dret a la presumpció d'innocència de les persones."

Es tracta del primer orde religiós a l'estat espanyol que anuncia una investigació interna rigorosa sobre els abusos als col·legis.

 

Notícia relacionada: "L'Església catòlica espanyola admet el seu 'silenci còmplice' amb la pederàstia"

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualReligióAssetjament escolarAssetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut