Barcelona

Els "irreductibles" desmantellen l'acampada de la plaça de Catalunya de forma pacífica

La plaça de Catalunya ha recuperat la normalitat. A les dues de la matinada, tal com estava previst, un gran desplegament policial, amb mig miler de Mossos d'Esquadra i més d'un centenar d'agents de la Guàrdia Urbana, han entrat a la plaça de Catalunya amb l'objectiu de desallotjar-la. Els anomentas "irreductibles" no han oposat resistència i els equips de neteja han començat ràpidament a condicionar la zona.

Actualitzat
El desallotjament ha començat de matinada, on poc més d'un centenar d'indignats continuaven acampats a la plaça. Des de feia un parell de dies, el govern de la Generalitat havia anunciat que desmantellaria el campament, i que si calia ho faria per la força. Finalment, però, el desallotjament s'ha fet de forma pacífica i sense aldarulls, i els "irreductibles" han marxar voluntàriament.

Ampli desplegament policial

Per portar a terme aquesta operació, i tenint en compte els precedents d'altres dies, la conselleria d'Interior s'ha volgut curar en salut i ha desplegat un ampli dispositiu policial. En total, fins a 80 furgonetes dels Mossos d'Esquadra i fins a 500 mossos i 100 agents de la Guàrdia Urbana han treballat en l'operació, que ha obligat a tallar el trànsit als carrers del voltant de la plaça.

Un cop buida la plaça, els serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona han retirat les tendes de campanya, les carpes i els llits instal·lats a les copes dels arbres que quedaven i, finalment, han netejat la zona per tal de tornar a recuperar al 100% la normalitat.

40 dies de protestes

D'aquesta manera, es posa punt final a 40 dies de protesta de l'anomenat Moviment del 15-M, que tenia la intenció de llançar un crit d'alerta a la classe política i als mercats i aconseguir una democràcia més participativa.

Des d'aleshores, el col·lectiu dels acampats ha anat canviant, i ja feia dies que els indignats s'havien desmarcat d'aquells que encara quedaven a la plaça.

A més, la majoria dels anomenats "indignats" havien plegat veles dimecres al matí, després que s'arribés a un acord amb la Guàrdia Urbana. A canvi de deixar la plaça tal com estava abans del 16 de maig, dia en què van començar a instal·lar-s'hi, l'Ajuntament els permetrà habilitar-hi un punt d'informació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut