Dublín

Els irlandesos voten per àmplia majoria fer més fàcil el divorci

S'espera que, amb el canvi de llei, el matrimoni no hagi d'estar separat quatre dels cinc anys anteriors al divorci, sinó només dos

RedaccióActualitzat

Els irlandesos han aprovat en referèndum eliminar les restriccions a l'actual llei del divorci. Segons els resultats oficials difosos aquest matí, el sí ha guanyat per una aclaparadora majoria del 82% en la consulta que es va fer divendres, juntament amb les europees.

Entre altres disposicions, s'elimina l'obligació d'estar almenys quatre anys separats que estableix la Constitució. Ara es reduirà, segurament, a dos anys. El govern irlandès ja ha anunciat la intenció de presentar un nou projecte de llei en què la durada de la separació obligatòria es redueixi a dos anys.

A Irlanda, un país de llarga tradició catòlica, el divorci no va ser legalitzat fins al 1995 després d'un referèndum en què el sí va guanyar per només un 50,3%, amb un estretíssim marge de només 10.000 vots.

Un quart de segle després, però, hi ha hagut una notable transformació social, tal com demostra la reforma del divorci que ara s'ha aprovat.

 

Ara fa un any també es va aprovar en referèndum eliminar la prohibició constitucional de l'avortament.

Anar al contingut