Agents dels Mossos consultant documentació en un dels registres que van efectuar en l'operació al club Patí Vic. Abril de 2017.  (horitzontal)
Agents dels Mossos consultant documentació en un dels registres que van efectuar en l'operació al club Patí Vic. Abril de 2017. (horitzontal)

Els investigats en l'operació al Club Patí Vic haurien desviat 960.000 euros dels comptes de l'entitat

ACN Vic.-Els investigats pel cas del Club Patí Vic haurien desviat almenys 960.000 euros dels comptes de l'entitat sense acreditar la seva destinació. Així ho han comunicat els Mossos d'Esquadra, que també han detallat que les tres persones que es van detenir el passat 27 d'abril, juntament amb dos antics gerents del club que van declarar com a investigats, se'ls acusa dels delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, frau a la Seguretat Social, falsedat documental, falsedat comptable i concurs de creditors fraudulent. Les detencions són fruit de la tercera fase d'una investigació que es va iniciar el mes de març de 2016 per encàrrec del Jutjat d'Instrucció 2 de Vic després que un soci de l'entitat presentés una denuncia per presumptes irregularitats econòmiques i comptables.

En la primera fase de la investigació es va realitzar l'entrada i perquisició a la seu del club i als domicilis de l'antic gerent i d'un familiar seu. En l'operatiu policial es va intervenir nombrosa informació comptable i documentació sobre els ingressos reals i les despeses de l'entitat, l'anàlisi de la qual va evidenciar l'existència d'una doble comptabilitat, segons informa Mossos en un comunicat. Al mes d'abril, en una segona fase de la investigació, es va dur a terme una nova entrada i perquisició a les instal·lacions del club i es va prendre declaració a diversos treballadors i jugadors. Sis directius i exdirectius del club van declarar en qualitat d'investigats en seu policial. Les indagacions van permetre confirmar l'existència i el funcionament durant anys d'una comptabilitat paral·lela, oculta als socis del club i a les institucions públiques com Hisenda i la Seguretat Social.L'anàlisi de la comptabilitat paral·lela va permetre als agents trobar evidències d'una ocultació de l'estat econòmic real de l'entitat esportiva en els anys investigats. En concret, entre el 2008 i el 2014, hi havia un dèficit d'1.175.000 euros davant dels 245.766 euros que es van declarar en els informes d'auditoria. A més, l'any 2010 l'anterior junta directiva va sol·licitar un crèdit d'1.600.000 euros a càrrec de l'entitat, sense el consentiment de l'assemblea de socis, amb la finalitat de cobrir el forat deficitari no declarat obviant les inversions que haurien d'haver fet.Els agents també van determinar la implicació directa de l'antic assessor i auditor del club, ja que va ser l'encarregat de confeccionar els informes d'auditoria presentats als socis i va realitzar un assessorament actiu per ocultar la situació econòmica real de l'entitat, segons les fonts dels Mossos d'Esquadra. L'última fase de la investigació es va dur a terme el passat 27 d'abril. En aquesta ocasió es van realitzar tres entrades i registres a Manlleu, Gurb i Manresa i es van detenir el president, el director tècnic i l'assessor i auditor del club de l'anterior junta directiva. A banda, es va prendre declaració a dos antics gerents com a investigats. Els agents continuen investigant l'existència d'un seguit de cobraments no justificats per part dels investigats de diners provinents de comptes del club. En aquests moments aquesta xifra se situaria a l'entorn de 960.000 euros. En l'operació policial també es va acreditar l'existència de múltiples pagaments no declarats als jugadors del primer equip d'hoquei sobre patins, motiu pel qual s'ha obert un nou procediment per un delicte contra la Seguretat Social per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.Els detinguts -l'expresident del club, Miquel Altimiras; l'exdirector tècnic, Manel Domènech; i l'exauditor Ferran Busquet- van passar a disposició judicial el 28 d'abril de 2017 i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut