Concentració a Sant Andreu de Llavaneres contra la violència de gènere, després de l'agressió sexual a una dona el passat 28 de desembre. Imatg…
Concentració a Sant Andreu de Llavaneres contra la violència de gènere, després de l'agressió sexual a una dona el passat 28 de desembre. Imatge del 9 de gener de 2018. (horitzontal)

Els investigadors estrenyen el cercle sobre el violador de Llavaneres i ja tenen el retrat robot de l'agressor

ACN Sant Andreu de Llavaneres.-El retrat robot del violador que el passat 28 de desembre va atacar brutalment una dona a l'entorn de l'estació de tren de Sant Andreu de Llavaneres ja és a totes les comissaries de la zona. La víctima, veïna de Mataró, ja ha estat donada d'alta i els investigadors ja hi haurien pogut parlar i fer un retrat robot de l'agressor. Així ho ha explicat l'alcalde de Llavaneres, Nani Mora, que ha mostrat la seva "màxima confiança" en la policia per tal de poder-lo enxampar al més aviat possible. Mora n'ha parlat abans d'una concentració que ha reunit prop de 200 persones a la plaça de la Vila del municipi per condemnar els fets. "Som un poble unit contra la violència", ha dit la regidora Anna Sosa, encarregada de fer lectura del manifest de rebuig: "La violència masclista no és problema de els dones es problema de tots".

Els Mossos d'Esquadra busquen un home per agressió sexual, robatori amb violència i lesions. Els fets, avançats per l'ACN, es remunten al passat 28 de desembre i els investigadors tindrien ja un primer retrat robot del violador, després que la víctima hagi estat donada d'alta de l'Hospital de Mataró, on es recuperava de les ferides que li van desfigurar la cara.L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora, diu que el retrat robot és poc intel·ligible per a persones no avesades a aquest tipus de material perquè són "traços molt grossos". Malgrat tot assegura que els professionals confien en que els sigui d'utilitat per poder enxampar l'home que va sorprendre la veïna de Mataró, quan anava caminant cap a la feina a primera hora del matí.L'alcalde demana paciència a la població i confiança en la feina de la policia: "Estan fent una bona feina i vigilant el poble i malauradament aquest cas és una cosa aïllada. Estem protegits, tot i que creiem que ho estem poc". En aquest sentit, explica que la Policia Local del municipi "passa cada matí per l'estació" i assegura que el dia dels fets feia només mitja hora que havien marxat d'allà.Al municipi també hi ha habitualment patrulles de paisà per diferents zones del municipi. "Les càmeres de l'aparcament i del perímetre de l'estació també funcionen però malauradament no podem arribar a tot arreu", s'ha lamentat l'alcalde. Pel que fa a la víctima, espera "que protocols funcionin i l'ajudin a superar el trauma", ha dit l'alcalde de Llavaneres, Nani Mora, visiblement emocionat. Rebuig a la violènciaMora ha fet aquestes declaracions durant la concentració que s'ha fet aquest dimarts al municipi, l'endemà de que hagin transcendit els fets. "No volem que passi ni a Llavaneres ni enlloc", ha etzibat. La regidora d'Educació i Comunicació, Anna Sosa, ha estat l'encarregada de llegir el manifest de condemna i ha reivindicat Llavaneres com "un poble unit contra les violències".Sosa ha iniciat el seu discurs amb la cita d Olympe de Gouges, autora del de la 'Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana': "Home, ets capaç de ser just? T'ho pregunta una dona". D'aquesta manera ha volgut expressa el rebuig "unànime i rotund" als fets ocorreguts a l'entorn de l'estació i contra "totes les violències" contra les dones.La regidora assegura que "la violència masclista no és problema de els dones" perquè "és problema de tots". En aquest sentit, Sosa es felicita per treballar des del municipi i des de l'ensenyament per eliminar estereotips sexistes: "Cal fer de l'educació l'eina bàsica perquè les generacions futures visquin en un món on les relacions es basin en la igualtat".

Anar al contingut