TV3 i Catalunya Ràdio

Els informatius de TV3, els més plurals en els dos primers mesos del 2020, segons el CAC

Els següents informatius amb més pluralitat de veus van ser els de Catalunya Ràdio i els de RAC1

Actualitzat

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha fet públic l'informe sobre el pluralisme polític a la televisió i a la ràdio. Dels cinc mitjans que s'analitzen --TV3, Catalunya Ràdio, Televisió Espanyola, RAC1 i Betevé--, la televisió pública catalana és la que va recollir més veus polítiques en els seus informatius.

Els següents informatius amb més pluralitat de veus van ser els de Catalunya Ràdio i els de RAC1, tots dos amb 27 agrupacions polítiques. A continuació venen els de TVE Catalunya i els de Betevé, tots dos amb 22 agrupacions.

Pel que fa a declaracions polítiques, TV3 va dedicar el 42,7 per cent del temps a partits independentistes i el 40,6 per cent a no independentistes, comptant-hi els comuns.

De les dades, extretes dels dos primers mesos d'aquest any, se'n desprèn també una lleugera millora general pel que fa a la presència de dones en debats i entrevistes de caire polític, tot i que només arriben a un terç del temps de paraula respecte als homes, amb l'única excepció de Betevé, que registra un 41,9% de veus femenines. Així, a RAC1 les dones se situen en el 35,5%, a TV3 obtenen el 34,2%, a TVE Catalunya assoleixen el 33,8% i a Catalunya Ràdio tenen el 31,8%.

En els debats, les dones polítiques obtenen una presència minoritària, amb xifres que suposen el 25% del total a TV3 i a Betevé, i el 9,1% a Catalunya Ràdio. En la resta de mitjans analitzats no s'hi comptabilitzen debats amb participació de representants polítics, ni homes ni dones.

 

Informe del CAC sobre el pl... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Tv3Catalunya Ràdio
Anar al contingut