Dues de les pintures que es troben dins de Picture Cave (Selkirk Auctioneers & Appraisers)

Els indis osage perden en una subhasta la seva cova sagrada amb art rupestre

La tribu indígena no va posar-se d'acord amb la família propietària dels terrenys per a la venda del que es considera un dels espais arqueològics més importants de l'Amèrica del Nord

Actualitzat

Tot i que els seus avantpassats hi van viure durant 1.300 anys, els indis osage s'han quedat sense la seva cova sagrada, coneguda com a Picture Cave.

L'espai, que inclou 290 pintures rupestres i està considerat un dels més importants de l'Amèrica del Nord a nivell arqueològic, es troba dins un terreny que des del 1953 era propietat d'una família de Saint Louis, a l'estat de Missouri.

Com que la cova es troba a un centenar de quilòmetres de Saint Louis, la familia tan sols la utilitzava de tant en tant, com a espai per caçar. Però durant els últims anys, els seus membres es van plantejar la venda del terreny.

En assabentar-se'n, la comunitat osage va voler comprar-lo per així recuperar un espai que, segons ells, els pertany. Però les parts negociadores no es van posar d'acord en el preu, i la família propietària va optar per la via de la subhasta.

(Selkirk Auctioneers & Appraisers)
 

Finalment, la venda s'ha tancat en una mica més de dos milions de dòlars, una xifra que estava dins les previsions de la companyia encarregada d'organitzar la subhasta, Selkirk Auctioneers & Appraisers.

No se sap res del comprador: ni la seva identitat ni les seves intencions respecte a l'espai. Els indis osage confien poder negociar amb aquest nou propietari per "protegir i preservar" la cova.

Des de la comunitat arqueològica critiquen que les autoritats no hagin fet un esforç més gran per conservar l'espai, i alerten que subhastar un lloc sagrat indi és "enviar un missatge erroni".

"És com si se subhastés la Capella Sixtina."

Així ho creu l'antropòloga Carol Diaz-Granados, que va escrire un llibre sobre la cova després de dues dècades d'investigació.

ARXIVAT A:
ArqueologiaEstats Units
Anar al contingut